Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Toyota i-TRIL doet ons uitkijken naar 2030

Geschreven door Jean-François Christiaens op 07-03-2017

Toyota heeft in Genève zijn visie gegeven op de stedelijke mobiliteit van 2030 met de originele i-TRIL. Dit piepkleine 1+2-zittertje rijdt zuiver elektrisch en, volgens Toyota, erg plezierig

De conceptcar i-TRIL die in Genève wordt voorgesteld is uitgerust met Toyota’s Active Lean-technologie. Dat betekent dat hij door een gewricht tussen de achteras en de rest van de auto heel het koetswerk met de voorwielen kan laten kantelen terwijl de achterwielen constant recht op de grond staan. Dat levert hem volgens zijn bedenkers een onmiskenbaar rijplezier op. In die mate dat Toyota denkt dat bestuurders zich in de toekomst zodanig gaan amuseren dat ze de zelfstandige rijfunctie liefst nooit gebruiken, al zit die er wel op.

Geen pedaal

Aan boord is geen pedaal te vinden. Het grappige autootje laat zich bedienen via hendels links en rechts die vergelijkbaar zijn met de joysticks van een gameconsole. Het interieur is in een 1+2-configuratie opgedeeld. Toyota benadrukt dat er plaats is voor drie volwassenen. De i-TRIL is net 3 meter lang en 1,51 meter breed. Dankzij zijn kantelsysteem heeft hij aan 4 meter genoeg om rechtsomkeer te maken.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten