Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalon Brussel / Stoffel Vandoorne komt vrijdag naar het Autosalon van Brussel 2023

Geschreven door Klaas Janssens op 18-01-2023

Waarom je op vrijdag 20 januari 2023 naar de nocturne van het Autosalon van Bussel moet gaan? Omdat regerend wereldkampioen Formule E zijn racewagen om 20u naar de stand van DS in paleis 5 rijdt.

Op vrijdag 20 januari 2023 vindt de tweede nocturne van het Autosalon plaats. Die avond blijven de Heizelpaleizen van de Brussels Expo open tot 22u. En het zou wel eens extra druk kunnen worden, want de Brussels Motor Show ontvangt regerend wereldkampioen Formule E. Om 20u rijdt Stoffel Vandoorne zijn door het DS Penske-team gerunde Gen3-racewagen naar de DS-stand in paleis 5.

LEES OOK DS op het Autosalon van Brussel 2023 (paleis 5)

Als wereldkampioen in de Formule E moest Stoffel Vandoorne op zoek naar een nieuwe renstal, aangezien Mercedes zijn campagne eind 2022 beëindigde. Onze landgenoot koos voor DS, dat vanaf 2023 in zee gaat met het Penske-team en dat met Jean-Éric Vergne al een tweevoudige kampioen Formule E op de loonlijst heeft. 

Vandoorne DS Penske 2023

Moeilijke seizoensstart in Mexico City

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen werd reeds op 14 januari gereden in Mexico City, op de Autodromo Hermanos Rodriguez waar ook de Grote Prijs van Mexico gehouden wordt - weliswaar met een aangepate lay-out.
Titelverdediger Stoffel Vandoorne vond niet meteen zijn draai tijdens de kwalificaties van de Mexicaanse ePrix, wat resulteerde in een 14de startplek. De race verliep een stuk beter, want Vandoorne wist op te klimmen naar een tiende plek en sprokkelde zo toch een puntje voor het wereldkampioenschap. Ploegmaat Vergne werd slechts twaalfde.

De ePrix van Mexico werd gewonnen door Jack Dennis, die uitkomt voor Avalanche Andretti. Op het podium kreeg de Brit het gezelschap van Pascal Wehrlein (Porsche) en Lucas Di Grassi (Mahindra). Aangezien het de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen Formule E betreft, is dat ook de voorlopige stand in het wereldkampioenschap. De volgende race is de ePrix van Diriyah (Saoudi Arabië) op 27 januari 2023.

Mexico ePrix 2023 Stoffel Vandoorne (DS Penske)

 

 

Channel Manager Produpress Websites

Twitter: @janssensklaas / Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten