Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Dossier / Het ABC van de EV - Hoe betaal ik aan de laadpaal?

De elektrische auto komt met een heleboel obstakels die we proberen te overwinnen in deze videoreeks. Zo legt AutoGids je uit hoe je moet betalen aan een openbare laadpaal.

Of we dat nu willen of niet, vroeg of laat rijden we allemaal met een elektrische auto. Maar die nakende EV-switch vormt voor vele automobilisten eerder een probleem dan een oplossing. Daarom stelt AutoGids de prangende vragen die niemand zich nog durft stellen - een soort elektrische auto voor dummies. Zodat de mist die vandaag nog rond elektrische wagens hangt, beetje bij beetje optrekt.

PLAYLIST Alle ABC-video's verzameld - Electric Cars for Dummies

Deze keer: hoe betaal ik aan een openbare laadpaal? Bekijk de video!

Samengevat: ga op zoek naar een goede laadkaart

Het laadproces van een elektrische autostarten is net zo makkelijk als het tanken van brandstof. Met dat verschil dat je die benzine of diesel kan betalen met je bankkaart. Dat kan (nog) niet bij een openbare laadpaal. Momenteel ben je dan ook verplicht om je een specifieke laadkaart of -badge aan te schaffen.

En daar wringt het schoentje, want er zijn zoveel verschillende aanbieders dat je de bomen door het bos niet meer ziet. De ene gebruikt een abonnementsformule, de andere vraagt een commissie of rekent gewoon een meerprijs bovenop de afgenomen stroom.

App toont je de weg

Wat ze wel met elkaar gemeen hebben, is dat ze een app aanbieden waarop je alle laadpunten terug kan vinden. Of toch waar die laadkaart of -badge aanvaard wordt. Gelukkig hebben wij al wat zitten wieden in het aanbod, waardoor je op onze website een duidelijk overzicht krijgt van de grootste spelers en hun verschillende aanbiedingen.

Sowieso luidt ons advies vandaag dat je best een aantal kaarten op zak kan hebben, zeker als je flink wat kilometers maalt en niet over de mogelijkheid beschikt om thuis of op je werk te laden. Niet alle kaarten werken namelijk op alle laadpalen.

Belangrijk: aan de grote snelladers langs de snelweg kan je wel gewoon met je bankkaart terecht. Of toch zeker met een kredietkaart.

 

 

 

 

 

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten