Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Dossier / Het ABC van de EV - Wanneer wordt een elektrische auto betaalbaar?

De elektrische auto komt met een heleboel obstakels die we proberen te overwinnen in deze videoreeks. Zo onderzoekt AutoGids wanneer een EV echt betaalbaar wordt.

Of we dat nu willen of niet, vroeg of laat rijden we allemaal met een elektrische auto. Maar die nakende EV-switch vormt voor vele automobilisten eerder een probleem dan een oplossing. Daarom stelt AutoGids de prangende vragen die niemand zich nog durft stellen - een soort elektrische auto voor dummies. Zodat de mist die vandaag nog rond elektrische wagens hangt, beetje bij beetje optrekt.

PLAYLIST Alle ABC-video's verzameld - Electric Cars for Dummies

Deze keer: Wanneer wordt een elektrische auto betaalbaar? Bekijk de video!

Samenvatting: goedkoper, maar niet goedkoop

Oorspronkelijk werd 2025 naar voor geschoven als omslagpunt, maar met de huidige energieprijzen en leveringsproblemen zou het moment waarop elektrische auto's ook voor de particuliere klant betaalbaar worden wel eens op kunnen schuiven.

Hoe dan ook, ooit zal een elektrische auto goedkoper zijn dan zijn evenknie met verbrandingsmotor. En daar zijn een paar redenen voor. De productie van batterijen wordt alsmaar goedkoper. Was dat 10 jaar geleden nog 1.000 doller per kWh, dan zitten we nu aan 100 dollar. Diezelfde batterijen zullen ook alleen maar efficiënter worden, waardoor je er minder nodig zal hebben om eenzelfde rijbereik te halen.

En dan zijn er ook nog de indirecte factoren. De brandstofprijzen die alleen maar zullen stijgen, de hogere onderhoudskost van auto’s met een verbrandingsmotor en de hogere restwaarde van EV’s. En als dat je nog niet heeft overtuigd, dan is er altijd nog de helpende hand van de EU die een verbod heeft uitgevaardigd om tegen 2035 nog auto’s op de markt te brengen die CO2-uitstoten.

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten