Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Editoriaal / Eerbetoon – Overlijden van Clovis

Geschreven door Xavier Daffe op 19-07-2018

Autotekenaar en -illustrator Clovis is overleden. Dit is een eerbetoon van onze hoofdredacteur Xavier Daffe, die hem goed kende.

Door het overlijden van Clovis heb ik vandaag een vriend verloren. En de autowereld een van zijn grootste artiesten. Clovis of Claude Viseur was tekenaar, schilder en illustrator. Van zeer realistisch werk tot een humoristische schets, van een strip tot een schilderij op doek: altijd toonde hij hetzelfde talent, hetzelfde enthousiasme en dezelfde zorg voor detail. Auto’s (zowel voor de weg als het circuit) en vliegtuigen: je schilderde en tekende er duizenden en je had overal ter wereld bewonderaars.

Op de eerste rij van die bewonderaars staan wij van AutoGids, waarvoor je altijd punctueel werkte. Uit alles wat je ondernam, bleek talent. Je had dezelfde passie, jovialiteit en oprechte vriendelijkheid, ongeacht of je werkte voor een rijke verzamelaar of een beginnend piloot die zijn eerste sponsor wilde bedanken.

Clovis, je was de eenvoud zelve terwijl je met jouw talent net zo goed een ontoegankelijke artiest of lastige ster had kunnen zijn. Het tegendeel was waar. De successen en de erkenning hebben je nooit jouw Borinage, Quaregnon doen verlaten. Jouw gemeente waarop je heel trots was. We kunnen inderdaad trots zijn op Quaregnon. Persoonlijk ben ik trots om jou te mogen rekenen onder mijn weinige echte vrienden. Een dichte vriend. Geografisch, maar meer nog in het hart. Oprechte vriendschap. Clovis, onze avonden bij Excelsior op markt van Bergen zal ik missen. Waar we samen Maredsous dronken terwijl je op een notitieboekje zat te krabbelen aan wat even later een prachtige tekening voor de verjaardag van mijn zoon zou worden. En dat allemaal heel gewoon, met een bescheidenheid die bijna deed vergeten dat je voor de grootste studio’s had gewerkt (Belvision, Graton, …) voor je op eigen kracht ging vliegen om te creëren en blijven creëren.  

Vandaag denk ik aan jouw vrouw Michèle en jouw kinderen. Ik kan niet geloven dat de bron van al jouw prachtige ontwerpen is opgedroogd. Dat het allemaal stopt. Brutaal, zomaar ineens. Zelfs zonder een glaasje om afscheid te nemen. Zonder jou Clovis zal een Maredsous nooit meer hetzelfde smaken. Het ga je goed mijn vriend, velen zullen jou missen.   

– Xavier –

Hoofdredacteur Le Moniteur Automobile

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten