Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Juridisch / Onbetaalde verkeersboetes? Loonbeslag!

Geschreven door Olivier Duquesne op 07-02-2023

Met de ‘Crossborder’-wet kan justitie onbetaalde boetes innen via de belastingen. Er zouden al een miljoen betalingsorders verstuurd zijn. En er is zelfs een risico op loonbeslag.

De FOD Justitie en de FOD Financiën hebben hun databanken gesynchroniseerd om personen op te sporen die de afgelopen drie jaar ‘vergeten’ zijn hun boetes te betalen. Sinds de ‘crossborder’-wet kan de belastingdienst boetes in de berekening van de belastingen opnemen en deze in mindering brengen op het terug te betalen bedrag of toevoegen aan de verschuldigde belasting. Bovendien kan de fiscus , die ruimere bevoegdheden heeft, een deurwaarder sturen om beslag te leggen op onroerend goed of zelfs de werkgever te dwingen een deel van het salaris terug te betalen om de schuld te vereffenen. Dit geldt ook voor huuropbrengsten en diverse betaalde prestaties.

3 jaar achterstand

De Standaard meldt dat de twee federale diensten al maanden jacht maken op mensen die de afgelopen drie jaar dachten door de mazen van het net te glippen. De FOD Financiën kan met terugwerkende kracht slechte betalers opsporen. Dat zijn degenen die de uitnodiging tot betaling, de eerste herinnering en de brieven die daarop volgden, in totaal vijf brieven van politie en justitie dus, hebben genegeerd. In dat geval, dat 6% van de door de politie gevatte personen betreft, geeft de procureur-generaal de belastingdienst opdracht om de zaak over te nemen en in het offensief te gaan. Naar schatting zijn sinds de invoering van de ‘crossborder’-wet al een miljoen van dergelijke bevelen naar de belastingdienst gestuurd, waarvan 537.009 alleen al in 2022.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten