Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Opel Corsa: de zesde generatie officieel

Geschreven door David Leclercq op 23-05-2019

Na het lekken van de foto’s op het web heeft Opel beslist om de nieuwe Corsa officieel te onthullen. Dit is de zesde generatie die, door de groepspolitiek, de kaart speelt van harmonisatie met de Peugeot 208. Een 100% elektrische versie wordt ook op de markt gebracht.

Gisteren heeft een lek op het internet de eerste officiële foto’s van de zesde generatie Opel Corsa onthuld, terwijl de presentatie maar voorzien was voor 5 juni. Als gevolg hiervan heeft Opel ingezien dat het geen nut meer had om de informatie over de auto nog geheim te houden.

208-genen

Onder de huid van de nieuwe Corsa zit er een bekende inhoud. De stadswagen met de Blitz deelt namelijk zijn techniek met de Peugeot 208: het platform, het onderstel, en... de elektrische versie. Esthetisch gezien toont de Corsa zich serieuzer dan de Franse en laat hij zich duidelijk inspireren door de lijnen van de Astra en de Grandland X. We merken op dat Opel moeite heeft gestoken in de uitrusting: de Corsa is de eerste in zijn segment die kan genieten van led-matrixkoplampen – die de lichtstraal continu kunnen aanpassen om tegenliggers niet te verblinden.

Compact

De nieuwe Corsa heeft een lengte van 4,06 meter, 4 cm meer dan voorheen met een 5 cm lager koetswerk. Opel beweert dat deze verlaging geen invloed heeft op de binnenruimte, omdat de zittingen van de zetels verlaagd zijn met 28 mm volgens het persbericht. In het interieur is er niets dat de verwantschap tussen de Opel en de Peugeot weggeeft. Het dashboard is klassieker en huist een groot centraal aanraakscherm van 10 inch (voor de hogere uitrustingsniveaus).

Elektrisch en verbrandingsmotoren

Opel spreekt vooral over de 100% elektrische variant van deze nieuwe Corsa. Daar zijn er geen verrassingen, de cijfers zijn natuurlijk identiek aan die van de e-208 met een batterij van 50 kWh die een motor van 100 kW (136 pk) voedt. We merken op dat dat vermogen enkel beschikbaar is in de sportmodus. In de andere modi, Normal en Eco, is het vermogen beperkt om energie te besparen. Opel kondigt een 0-100 km/u aan in 8,1 seconden, maar de 0-50 km/u is al voorbij in 2,8 seconden. De bestellingen voor deze nieuwe Corsa zullen de komende weken geopend worden, de verkoop van de benzine- en dieselversies is voor iets later voorzien. Afspraak bij de dealers in de herfst.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten