Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Fiat 500L : Opgefriste gezins-500

Geschreven door Felix Bouland op

De ‘500 voor gezinnen’ heeft recht op een midlifefacelift. Fiat maakt van de gelegenheid gebruik om de L zowel dichter te doen aansluiten bij de ‘gewone’ 500 als bij de SUV 500X.

Prijs
NB

Of je er nu van houdt of niet, je kunt er niet omheen dat de Fiat 500L in het oog springt. Dankzij de aanpassingen die hij in het midden van zijn loopbaan krijgt, slinkt het risico nog dat je hem in het verkeer zult verwarren met andere gezinswagens die hoog op hun poten staan. Voortaan krijgen we drie versies van de 500L: Urban, Cross en Wagon. De eerste neemt de fakkel over van de ‘gewone’ versie. Zijn stijl sluit aan bij die van de 500, met een nieuwe voorbumper met daarin de dagrijlichten, een aangepaste ‘snor’ en een onopvallend radiatorrooster. Zelfs de verchroomde lat in het midden van de motorkap neemt hij mee over.

De tweede versie, de Cross, vervangt de oude Trekking. Gezien zijn meer op het buitenleven gerichte filosofie, neemt hij meer trekjes over van de SUV 500X dan van de kleine 500. De bumper krijgt bijvoorbeeld een meer uitgewerkt radiatorrooster met grote openingen en onderaan in de bumper is een carterbescherming ingewerkt. Net als bij de Trekking zijn de wielkasten voorzien van zwarte plastic beschermranden. De Wagon tot slot is de opvolger van de 500L Living, de zevenzitsvariant. Hij neemt de trekjes van de gewone 500L over.

  • Aparte look
  • Riante binnenruimte
  • Welkome vermogenswinst
  • Motorklank 1.6 MJET
  • Kwaliteit van sommige interieurplastics
  • Vrij stug comfort

In dit artikel : Fiat, Fiat 500L

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

De concurrenten

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker