Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Detailtests / Mitsubishi Outlander PHEV : discrete intelligentie

Geschreven door Julien Matagne op

Hoewel de Outlander PHEV de verkoopcijfers van de hybrides aanvoert, rust Mitsubishi niet op zijn lauweren en verfijnt het merk zijn SUV. Het doel? Aangenamer, efficiënter en performanter worden. De esthetische facelift moet (hopelijk) wachten tot de volgende modelgeneratie.

Over smaken en kleuren valt niet te redetwisten. Toch kunnen we de Mitsubishi Outlander bezwaarlijk de meest sexy SUV op de markt noemen. Dat weerhield Mitsubishi er echter niet van om zich opnieuw te concentreren op de inhoud, eerder dan de vorm. Geen al te beste zet als je weet dat design zowat het voornaamste aankoopcriterium is in Europa. Niettemin kan de Outlander meer dan behoorlijke verkoopcijfers naar voren schuiven en dat is in ruime mate te danken aan zijn oplaadbare hybrideversie, de Outlander PHEV. 

En het moet gezegdworden: deze versie biedt heel wat mogelijkheden voor fiscale optimalisering, zowel voor ondernemingen als voor particulieren. Sinds zijn lancering in 2013 vonden meer dan 105.000 exemplaren een koper in Europa. Wereldwijd waren dat er zelfs meer dan 153.000 en dat maakt hem tot ‘s werelds meest verkochte oplaadbare hybride-SUV. Bovendien zal zijn succes nog niet direct keren nu hij ook in de Verenigde Staten wordt gelanceerd. Het is hem gegund. Mitsubishi spaarde kosten noch moeite om hem nog aantrekkelijker te maken. Zo kreeg hij een nieuwe, performantere en tegelijk efficiëntere motor en tilt hij ook zijn rijgedrag naar een hoger niveau. Er blijven nog enkele onvolkomenheden maar globaal gesproken, werden we aangenaam verrast en overtuigd door deze economische én ecologische SUV.

In dit artikel : Mitsubishi, Mitsubishi Outlander

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker

Beoordelingen

Laatste beoordelingen van eigenaars