Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Welke SUV wint de driekamp tussen de Tucson, de Qashqai en de Tiguan?

Geschreven door Jean-François Christiaens op

De Tucson, Qashqai en Tiguan zijn niets minder dan goudhaantjes voor Hyundai, Nissan en Volkswagen. Welke van deze drie populaire SUV’s beschikt over de scherpste sporen om dit hanengevecht te winnen?

Als het pronkgedrag van onze drie kemphanen telt, dan is de strijd al bij voorbaat gestreden. Het is de Koreaanse kandidaat die veruit het scherpst oogt. Als pionier in zijn genre heeft de Tucson er, sinds de lancering van zijn eerste model in 2004, een erezaak van gemaakt om zich in een indrukwekkend tempo te blijven moderniseren. In zijn vierde generatie culmineert dat in een flitsende futuristische stijl.

De Nissan Qashqai, die in 2007 het levenslicht zag, is langzamer tot volle wasdom gekomen in de loop van een bijna even lange carrière. Tot deze derde generatie. Die schippert meer tussen zijn erfgoed en zijn wil om met doelgerichte accenten het imago te verjongen. Van de Koreaan werden wereldwijd intussen al 7 miljoen exemplaren verkocht en van de Japanner meer dan 5 miljoen, verkoopcijfers die er niet om liegen.

Naast deze twee emblematische namen uit Azië treffen we een andere vast waarde: de Volkswagen Tiguan. De Duitse SUV, waarvan de eerste generatie werd gelanceerd in 2007, wist al meer dan 6 miljoen klanten over de hele wereld te verleiden. De tweede generatie kreeg in de zomer van 2020 een update.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker