Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Ford Focus 2.0 TDCi 136, Honda Civic 2.2 i-DTEC 150, Opel Astra 1.7 CDTI 130 ecoFLEX en Volkswagen Golf 2.0 TDI 140 : Miskend alternatief

Geschreven door Bert Troubleyn op

De Honda Civic is voor veel autokopers geen voor de hand liggende keuze. Een confrontatie van de nieuwste generatie met drie populaire rivalen moet nagaan of die lauwe interesse terecht is.

Ford Focus 2.0 TDCi 136, Honda Civic 2.2 i-DTEC 150, Opel Astra 1.7 CDTI 130 ecoFLEX en Volkswagen Golf 2.0 TDI 140 : Miskend alternatief #1

Overzicht :

Honda is in Europa maar een kleine speler en dat is in België zeker niet anders. Integendeel: als we kijken naar de gecumuleerde inschrijvingscijfers voor het eerste kwartaal van dit jaar in ons land, vinden we Honda pas op de 26ste plaats, met 776 nieuw ingeschreven auto’s sinds januari 2012. Op nummer 25 staat landgenoot Mitsubishi, dat met 1.017 stuks bijna 40 procent beter doet. Zelfs een nicheconstructeur als Land Rover (1.186 exemplaren) boekt bij ons meer succes dan een generalist als Honda.

De verklaring daarvoor is meervoudig. Terwijl Honda ooit werd beschouwd als een van de beste motorbouwers ter wereld en als een Japans equivalent van BMW, is het merk dat dynamisme verloren, zowel in zijn gamma als in zijn communicatie en zijn commerciële aanpak. Vandaag is het merk in België dan ook nog maar een schaduw van zichzelf. Bovendien is het gamma opgebouwd rond benzinemotoren, met als enige dieselalternatief een 2,2-liter in de Civic, Accord en CR-V. En dat is een cilinderinhoud die voor de Belgische markt enkele fiscale nadelen met zich meebrengt.

Anderzijds heeft Honda als constructeur wel een sterke reputatie op het vlak van betrouwbaarheid. Dat laatste geldt echter ook voor producten uit Duitsland. Dus leek het ons een goed idee om de nieuwe Civic tegen zijn rivalen van bij onze oosterburen te laten kampen. Tegenover de 150 pk sterke 2.2-diesel plaatsen we een Ford Focus 2.0 TDCi 136, een Opel Astra 1.7 CDTI 130 Ecoflex en een Volkswagen Golf 2.0 TDI 136 om uit te zoeken of al die mensen die een Duitser verkiezen, het al dan niet bij het rechte eind hebben.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker