Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Lexus LX is Toyota Land Cruiser in avondkledij

Geschreven door Klaas Janssens op 13-10-2021

De enigszins ruwe Toyota Land Cruiser is er nu ook als wat chiquere Lexus LX.

Zoals de volledig nieuwe Lexus NX zich grotendeels op de Toyota RAV4 baseert, zo verhoudt de nieuwe Lexus LX zich tegenover de onlangs vernieuwde Toyota Land Cruiser. De technische basis is zowat identiek, maar de uitwerking is wat eleganter. De Lexus LX is een echte terreinwagen, maar gedraagt zich zoals een premium SUV. Ook het koetswerkontwerp is grotendeels hetzelfde, op de herwerkte voor- en achterzijde na. Ook het derde zijrijtje en de c-stijlen krijgen een iets anders ontwerp.

Binnenin zijn de verschillen tussen de Toyota Land Cruiser en deze Lexus LX een stuk groter. En niet alleen door de betere afwerking en de kwalitatievere materialen, maar ook door de achterbankconfiguratie. Je vindt er twee individueel verstelbare captain's seats die je doorgaans associeert met een luxelimousine. Extra koelsleuven in de dakhemel zorgen ervoor dat de temperatuur optimaal blijft, ook als je door de woestijn scheurt. Wie Dakar-aspiraties koestert, moet de sportief afgestelde F-Sport met additioneel Torsen-achterdifferentieel hebben.

2022 Lexus LX

Lichter en krachtiger

De nieuwe TNGA-F-architectuur waarop de Lexus LX bouwt, zorgt voor een gewichtsreductie van 200 kilogram in vergelijking met zijn voorganger. Diens atmosferische 5,7 liter-V8 moet plaats maken voor een V6-biturbo met een cilinderinhoud van 3,5 liter, een piekvermogen van 410 pk en een maximumkoppel van 650 Nm. Die power wordt op alle vier de wielen gezet via een tientrapsautomaat. De luchtvering zorgt niet alleen voor het nodige comfort, maar ook voor extra bodemvrijheid bij het betere off-roadwerk. De Lexus LX neemt een heleboel 4x4-functionaliteiten van de Toyota Land Cruiser over, inclusief diens kruipfunctie en afdaalhulp.

De intussen vierde generatie van de Lexus LX debuteert in de Verenigde Staten in de lente van 2022, vooralsnog zijn er geen plannen om de premium Toyota Land Cruiser ook naar Europa te verschepen.

2022 Lexus LX

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten