Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Ford Puma : De jaren van verstand

Geschreven door Tony Verhelle op

Na lang het segment van de SUV’s nogal verwaarloosd te hebben, zet Ford nu een offensief in. De nieuwe cross-over Puma is daarbij een van de paradepaardjes.

Prijs
NB

Bent u ook al van een iets oudere generatie? Dan zal de Ford Puma u ongetwijfeld doen terugdenken aan een heerlijk rijdende kleine coupé (op Fiesta-basis) waar menig adept van Fords onderstelfilosofie zalige uren heeft in beleefd. De nieuwe Puma heeft echter alleen de naam gemeen met zijn twee decennia oudere voorganger en tapt uit een heel ander vaatje.

Anno 2020 is de Puma niet meer of niet minder dan een cross-over van het zuiverste water, die door zijn afmetingen pal in het B-segment valt. Ford had daar al de EcoSport (op basis van de oude Fiesta), maar die begon toch een dagje ouder te worden, zeker nu bestsellers in dit segment als de Nissan Juke, Peugeot 2008 en Renault Captur zopas volledig vernieuwd werden. Voeg daar nog de druk van de Franse, Duitse en Aziatische concurrenten aan toe, en je begrijpt dat Ford dringend vers bloed nodig had in deze categorie. Die grote concurrentie betekent ook dat de Puma met zeer goede argumenten uit de hoek moest komen om zich een plekje onder de zon te veroveren. Gelukkig hebben ze bij Ford geen half werk geleverd.

In dit artikel : Ford, Ford Puma

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker