Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Motorfietstests / Suzuki Burgman 400 : Orde op zaken

Geschreven door Laurent Cortvrindt op

Tegenover het dynamisme bij de concurrentie in het segment van de maxiscooters, bleef Suzuki wat achter. Met de gemoderniseerde en verbeterde Burgman 400 wil het nu orde op zaken stellen.

Je merkt pas goed dat de ontwerpers van motorfietsen niet stilzitten als je een oud en een nieuw model tegenover elkaar zet. De eerste Suzuki Burgman dateert al uit 1998 en was toen een van de pioniers bij de maxiscooters. Vandaag, eind 2017, kreeg hij een update, waarmee hij eleganter en sportiever dan ooit voor de dag komt. Stilistisch zien we nu een lager geplaatst windscherm, dat het zicht voor de bestuurder minder hindert. Met als keerzijde dat je hoofd nu volop turbulenties te verwerken krijgt (je bovenlijf blijft gelukkig wél goed beschermd). En aangezien het windscherm niet verstelbaar is, lijkt een bezoekje aan de accessoirelijst dan ook onvermijdelijk voor wie vaak op de snelweg vertoeft.

De kuip van de Burgman 400 ziet er scherper uit – Suzuki ging naar verluidt inspiratie zoeken in de autowereld, bij de coupés. Dat merk je vooral aan de neus van deze scooter, die meer gedrongen is en verticaler staat. De bestuurder tot slot kijkt uit op een nieuw instrumentenbord, met drie kilometertellers (A, B en totaal), een temperatuurmeter, een benzinepeilmeter, een weergave van het gemiddelde verbruik, een vorstindicator, een ECO-verklikker en een waarschuwingslampje dat gaat branden wanneer het tijd is voor een oliewissel.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker

Beoordelingen

Laatste beoordelingen van eigenaars