Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / NEVS (ex-Saab): 5 nieuwe modellen tegen 2018

Geschreven door David Leclercq op 15-12-2015

NEVS – de nieuwe naam van het oude Saab – is van plan om tegen 2018 5 nieuwe modellen te lanceren, waaronder de elektrische 9-3, maar ook 3 cross-overs en een berline.

NEVS of National Electric Vehicle Sweden is de nieuwe naam van Saab. Want Saab AB, de Zweedse defensiegroep die de rechten op de naam heeft, heeft de gebruikslicentie van Nevs (National Electric Vehicle Sweden) ingetrokken. Ter herinnering: Nevs nam het merk over in 2012. De bijna voortdurende financiële problemen bij NEVS lijkt de vastberadenheid van de Chinese eigenaar van het merk niet te bekoelen, want NEVS is van plan om tegen 2018 5 modellen te lanceren, met naast de elektrische 9-3, die al ontelbare keren werd voorgesteld, ook 3 cross-overs en een berline.

In Trollhättan

Het eerste model, de elektrische 9-3, zou gebouwd worden in de historische fabriek van het merk in Trollhättan, maar ook op een site in China, in Tianjin. Daarnaast zijn niet minder dan 3 elektrische cross-overs gepland van uiteenlopende grootte. Deze modellen zullen gebouwd worden op een nieuwe basis die in 2011 onthuld werd in Genève. Het gaat om een platform dat Phoenix gedoopt werd. Bepaalde bronnen hebben het voor deze cross-overs over een gezinsgericht model en een compactere SUV en zelfs een coupéachtige variant. Daarna zou een traditionelere vierdeursberline volgen, uiteraard eveneens elektrisch.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten