Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Innovatie / Stellantis: niveau 3 autonome auto in 2024

Geschreven door Olivier Duquesne op 10-12-2021

Over iets meer dan twee jaar zal Stellantis niveau 3 autonome auto's verkopen. Om deze doelstelling voor 2024 te halen, gaat de groep 4.500 software-ingenieurs aanwerven en zwaar investeren.

Stellantis zet de turbo op de connected car en op de autonome auto. Voor dit laatste punt werkt de groep (die Alfa Romeo, Citroën, DS, Fiat, Jeep, Opel en Peugeot beheert) samen met BMW. Stellantis belooft de eerste autonome voertuigen van niveau 3 in 2024, met prioriteit voor de premiummerken van de groep. Niveau 3 is het niveau dat in bepaalde situaties een vermindering van de aandacht toelaat. Namelijk, in de file. Dit autonoom rijden komt al in 2022 voor de topmodellen van BMW en Mercedes.

Recruiting en miljarden

Om dit project uit te voeren, zal Stellantis zijn teams tegen 2024 met 4.500 software-ingenieurs versterken. Het zal ook kunnen rekenen op partnerschappen, met name met Waymo, en op een softwareacademie. De groep is ook van plan om drie nieuwe softwareplatforms in te voeren: STLA Brain, STLA SmartCockpit en STLA AutoDrive. Wat de investeringen betreft, maakt dit centrum voor autonoom rijden deel uit van een pakket van 30 miljard euro tussen nu en 2025 om de transformatie op het gebied van software en elektrificatie tot stand te brengen. Tenslotte preciseert Stellantis dat tegen 2030 34 miljoen geconnecteerde auto's worden verwacht. Maar vanaf 2024 moeten de meeste nieuwe modellen over-the-air (via een draadloze internetverbinding) kunnen worden geüpdatet.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten