Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Alfa Romeo: vervanger voor de 166 in 2018?

Geschreven door David Leclercq op 21-06-2016

Alfa Romeo lijkt weer bij de les en blijft zijn gamma verder ontwikkelen. Uiteraard met de nieuwe SUV Stelvio en de volgende Giulietta, maar mogelijk ook met een grote berline die de 166 opvolgt.

Alfa Romeo is zijn gamma volop aan het vernieuwen. Na de Giulia volgen de toekomstige SUV Stelvio en de opvolger van de Giulietta. Maar er is meer, want bij de constructeur is er ook sprake van een grote berline die eindelijk de opvolging van de vroegere 166 verzekert en die dus in het E-segment valt. De lancering zou gepland zijn in 2018.

Duitsland als doel

Het doel van Alfa Romeo is natuurlijk om de concurrentie aan te gaan met de Duitse constructeurs op hun eigen speelveld: dat van de grote luxeberlines. Deze informatie komt van de Engelse website AutoExpress. We moeten dus voorzichtig blijven, want dit medium durft weleens de sensationele toer opgaan. Maar niet altijd.

Grote Giulia

Mocht deze grote berline er effectief komen, dan neemt hij wellicht de algemene vorm van de Giulia over, uiteraard in een iets groter formaat en alleen met de topmotoren (eerder V6-krachtbronnen dus). Deze strategie lijkt plausibel voor een merk dat probeert terug te keren en op zoek is naar zijn aura van enkele tientallen jaren geleden. Deze grote berline wordt al in 2018 verwacht.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten