Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Formule 1 / Dan toch: Oscar Piastri zal voor McLaren rijden in 2023

Geschreven door Yeelen Möller op 02-09-2022

De kogel is door de kerk in de F1-wereld: Alpine heeft zijn strijd verloren om coureur Oscar Piastri, die naar McLaren verkast en Daniel Ricciardo vervangt. Het Franse team moet nu op zoek naar een vervanger.

Hoewel de juridische strijd om Oscar Piastri nog niet gestreden was, leek het al duidelijk dat hij geen plek meer had bij Alpine na aangekondigd te hebben niet voor het team te willen rijden toen hij verkeerdelijk werd genoemd als vervanger voor Fernando Alonso, die op eigen houtje naar Aston Martin vertrok. Piastri zou voor McLaren getekend hebben nadat Alpine hem in eerste instantie geen zitje wou geven, omdat het Franse team nog hoopte dat Alonso voor hen zou tekenen.

Maar Piastri had al een contract bij Alpine, waardoor de hele kwestie werd voorgelegd bij de Contract Recognition Board (CRB), dat contractkwesties binnen de Formule 1 bestudeert en een definitief oordeel kan vellen. De CRB heeft nu in het voordeel van McLaren geoordeeld, waardoor Piastri zijn landgenoot Daniel Ricciardo vervangt en naast Lando Norris in het oranje zal rijden. Piastri klinkt opgewekt in zijn aankondiging en zegt verheugd te zijn dat hij zijn F1-debuut kan maken bij zo'n prestigieus team.

Stoelendans

McLaren kondigt de komst van Piastri daarentegen eerder droogjes aan, misschien als reactie op de moeilijke bevalling die het is geweest. Alpine laat dan weer weten zich neer te leggen bij de beslissing van de CRB en de teamgenoot van Esteban Ocon mettertijd aan te kondigen. De grootste kanshebber voor dat zitje lijkt Pierre Gasly, een Fransman voor het Franse team die op een doodlopend spoor lijkt bij AlphaTauri, al schijnen Gasly en Ocon niet met elkaar overeen te komen. Ocon zelf zou dan weer liever Mick Schumacher naast hem in de pitbox zien, aangezien ook Haas voor een rijderswissel lijkt te gaan.

Hoe dan ook zal Piastri de zure nasmaak van zijn debuut achter zich moeten laten en zich mogen bewijzen op het circuit. Daar heeft McLaren in ieder geval vertrouwen in, gezien zijn duidelijke overwinning in de F2 in 2021, toen hij onder meer Alfa Romeo-coureur Guanyu Zhou versloeg.

Web Editor

Twitter: @yeelenm / Instagram: @yeelenm

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten