Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Nieuwe Alpine coupé debuteert op 16 februari 2016

Geschreven door David Leclercq op 31-12-2015

Renault heeft via Twitter aangekondigd dat de nieuwe Alpine op 16 februari 2016 wordt voorgesteld. Het model zou in zijn krachtigste versie tot 300 pk leveren.

Met een tweet maakte het merk zelf de lancering van de nieuwe Alpine bekend:

Hieruit blijkt dat de nieuwe A110 – de naam A120 is ook mogelijk – nog voor het salon van Genève (gepland in maart) wordt voorgesteld. Over dit model is nog niet veel informatie bekend, behalve dat er binnen de twee jaar ook een gespierdere afgeleide volgt met een vermogen tot 300 pk. Nog in 2018 is de lancering van een Alpine SUV gepland, een groeiende afzetmarkt voor de luxemerken. 

1.8? 

In de Franse pers is er sprake van een nieuwe 1.,8-liter benzinemotor met drukvoeding. De nieuwe TCe-motor (die misschien ook in de volgende Mégane RS verschijnt) zou afgeleid zijn van de 1,6-liter van Renault en wordt centraal achterin ingebouwd. Deze Alpine gebruikt een zevenversnellingsbak met dubbele koppeling, dezelfde die je al vindt in de Espace V, de Talisman berline en de nieuwe Mégane (GT).  

250 tot 300 pk 

De motor zou een vermogen van 250 pk halen, maar een radicalere versie bereikt mogelijk zelfs 300 pk. Interessant, want het gewicht van de Alpine zou onder 1.100 kg blijven, wat wel 100 kg meer is dan de ingenieurs van Alpine gehoopt hadden. Om het gewicht onder één ton te houden, hadden ze hun toevlucht moeten nemen tot koolstofvezel en dat was te duur voor de constructeur.

Scoops

De vele scoopfoto’s die op het internet circuleren onthullen een Alpine met een heel modern en volledig digitaal instrumentenbord. De ingenieurs gaven al te kennen dat ze veel aandacht hebben besteed aan de rijpositie en de bereikbaarheid van de bediening. Veranderen van versnelling kan onder meer via paletten aan het stuur. Volgens de eerste schattingen kost de toekomstige Alpine minstens 55.000 euro in de basisversie en bijna 60.000 euro in de radicale versie met 300 pk. 

 

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten