Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Aston Martin: edel merk zkt prtnr?

Geschreven door Jean-François Christiaens op 01-03-2018

Hoewel Aston Martin nu eindelijk financieel gezond is, laat het toch weten op zoek te zijn naar partners waar het op kan terugvallen. Een soort “grote broer”, zoals CEO Andy Palmer het uitdrukt.

Het is niet omdat James Bond een van je trouwste klanten is dat je enkel op hem moet rekenen om in leven te blijven. Aston Martin zou ook een (andere) beschermende grote broer kunnen gebruiken. Nu het merk eindelijk meer overtuigende resultaten realiseert, lijkt CEO Andy Palmer een charmeoffensief te beginnen naar investeerders of andere autogroepen.

Wie wil er met mij spelen?

Hij heeft namelijk net op Bloomberg TV gezegd: “We zijn een bedrijf aan het bouwen dat overleeft door jaarlijks zo’n 7.000 tot 14.000 dure auto’s te verkopen met mooie winstmarges, maar dat kan enkel als we partners hebben. Met hulp van een grote broer zouden we zelfs erg winstgevend kunnen worden”. Aston Martin maakte vorig jaar voor het eerst sinds 2010 nog eens winst en realiseerde een recordzakencijfer. Die groei zou nog toenemen nu er binnenkort twee nieuwe modellen komen en er in 2019 een nieuwe fabriek komt voor de toekomstige SUV van het merk. Maar om die groei te kunnen bestendigen lijkt Aston Martin toch partners nodig te hebben, via een beursintroductie of een overname door een grote groep. Alle opties lijken nog op tafel te liggen.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten