Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Aston Martin DB11 komt in 2016 met V8 en V12

Geschreven door David Leclercq op 16-09-2015

Aston Martin heeft bevestigd dat er volgend jaar een opvolger komt voor de DB9. Die heet DB1 en gaat hoogstwaarschijnlijk zijn motoren bij AMG halen.

We hadden het er onlangs nog over: de vervanging van de Aston Martin DB9 komt volgend jaar met de DB11, een model dat volop zal profiteren van de samenwerking tussen Aston Martin en Mercedes-AMG. Zoals Aston Martins nieuwe baas Andy Palmer het uitlegt, is de DB11 de eerste van een hele reeks nieuwe modellen die eraan zitten te komen. Sinds Palmer het roer heeft overgenomen, is namelijk beslist om in de komende 5 jaar het hele gamma te vernieuwen.

Met AMG

De DB11 wordt gebouwd op een bijna nieuwe basis, want het gaat om een forse evolutie van het VH-platform dat is aangepast om allerlei soorten motorarchitectuur te kunnen herbergen. Bovendien is het bijna zeker dat Aston zijn eigen motoren zal schrappen om te gaan inkopen bij AMG, waar het ongetwijfeld V12 Biturbo’s of de recente V8 uit de GT zal gaan halen.

Dynamische baas

Om zijn intenties te bevestigen heeft Aston Martin deze teaser gepubliceerd met de naam DB11. Andy Palmer vertelt daarbij: “ik ben trots en gelukkig dat ik mag aankondigen dat onze volgende auto de naam DB11 zal dragen”. Hij legt daarbij de nadruk op dit belangrijke moment, dat volgens hem “onze intenties aantoont om de DB-modellijn en ons ambitieus actieplan verder te zetten. In de komende jaren zal de wereld Aston Martin zien veranderen, niet alleen in ons modellenpalet, maar ook in ons formaat en onze wereldwijde aanwezigheid”. Daarmee zijn de andere prestigeconstructeurs gewaarschuwd...

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten