Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Aston Martin Valkyrie krijgt een roadsterversie

Geschreven door Frédéric Kevers op 03-08-2021

Aston Martin zou tijdens de elegantiewedstrijd van Pebble Beach in Californië een dakloze versie onthullen van zijn hypercar Valkyrie.

Tijdens de elegantiewedstrijd van Pebble Beach in Californië (Verenigde Staten) zal Aston Martin een open versie onthullen van zijn hypercar Valkyrie. Daarnaast toont het ook een productieversie van de hybride supercar Valhalla, die recent is onthuld in Engeland. Maar zouden de Britten niet beter eerst de Valkyrie met gesloten interieur afwerken voor ze de dakloze versie voorstellen? Of heeft het ontwikkelingsteam beslist om het dak eraf te halen omdat ze zich toch al de haren uit het hoofd aan het rukken zijn?

Amerikaans doelwit

De zet om deze open variant van de Valkyrie te onthullen in de VS is niet onschuldig. Sinds de lancering van de DB2 op de Amerikaanse markt in 1952 is één Aston Martin op vier verkocht in Noord-Amerika. De constructeur uit Gaydon heeft daarom gebruik gemaakt van de 70ste verjaardag van zijn Amerikaanse tak om zijn jongste monster voor te stellen. De ontwikkeling daarvan is trouwens grotendeels het werk van Red Bull Advanced Technologies – een afdeling van het Formule 1-team – en de geniale Adrian Newey. Nochtans heeft die laatste zelf al toegegeven dat het afstellingswerk aan de Valkyrie ‘coupé’ nog niet gedaan is. Maar goed, de wereld van de luxe volgt niet dezelfde logica als de rest van de autosector.

Aston Martin Valkyrie Roadster - Pebble Beach 2021

De Aston Martin Valkyrie ‘roadster’ zou op 12 augustus aan bevoorrechte klanten worden voorgesteld tijdens een besloten evenement alvorens hij de dag erop aan het grote publiek wordt getoond. Het enige wat we er al over weten is dat de deuren voortaan naar voren zullen opengaan in schaarvorm bij gebrek aan een dak, terwijl de coupé vleugeldeuren heeft die omhoog openzwaaien. Op mechanisch vlak zou hij dezelfde atmosferische V12 van 6,5 liter gebruiken, die door Cosworth is ontwikkeld en die 1.014 pk ontwikkelt. Hij wordt ondersteund door een 162 pk sterke elektromotor zodat het gecumuleerde vermogen piekt op 1.176 pk bij 10.500 o/m voor een koppel van 900 Nm bij 6.000 o/m.

In totaal wil Aston Martin ‘slechts’ 999 exemplaren bouwen van Valkyrie, ongeacht de koetswerkversie. Het is alleen de vraag of de hypercar nog vlot zoveel klanten zal weten te verleiden nu zijn introductie al zo vaak is uitgesteld.

 

 

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten