Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Aston Martin Vanquish S Red Arrows: luchtacrobatie

Geschreven door Felix Bouland op 11-04-2017

Aston Martin brengt een eerbetoon aan het beroemde Engelse luchtacrobatieteam Red Arrows met een erg beperkte reeks van de Vanquish S en helpt daarmee een goed doel.

Sinds 1965 voeren de Red Arrows, het luchtacrobatieteam van de Britse luchtmacht, indrukwekkende vliegstunts uit tijdens heel wat evenementen, zoals de Grote Prijs van Groot-Britannië of het diamanten jubileum van de koningin, waarbij ze blauwe, witte en rode strepen in de lucht maken. Om deze Britse helden te eren heeft de Q-divisie van Aston Martin de Vanquish S Red Arrowd Edition bedacht. Die behoudt uiteraard de 5.9-V12 met 600 pk, die hem van 0 naar 100 km/h laat optrekken in 4,0 seconden.

Jet-inspiratie

Het kleedje van de Vanquish S krijgt een “Eclat Red”-kleurige laklaag, wat dezelfde kleur is als de Hawk-jets van het stuntteam. Op het koolstofvezel dak is een fresco te zien dat moet doen denken aan de rookwolken van de explosieven die worden gebruikt bij de schietstoel die standaard is in de jets, maar nog niet in de Aston – behalve dan in die van James Bond, maar dat is al lang geleden. Op de flanken knipogen de witte en blauwe lijnen naar de wolkenstrepen die de patrouille in de lucht achterlaat, terwijl het interieur is bekleed met leer in de kleur Pinewood Green, wat doet denken aan de vluchtpakken van de RAF-piloten. De productie van deze speciale reeks blijft beperkt tot 10 exemplaren. De 9 eerste worden gewoon verkocht, terwijl de opbrengst van het tiende wordt geschonken aan het RAF Benevolunt Fund. Die liefdadigheidsinstelling biedt steun aan militaire veteranen en hun familieleden.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten