Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Aston Martin Vantage AMR: 300 exemplaren

Verwachte lancering : 01-07-2017

Geschreven door Olivier Duquesne op 16-06-2017

In Genève heeft Aston Martin zijn AMR-submerk onthuld. Dat is net begonnen met een eerste speciale reeks van de Vantage. Er komen 200 V8-versies en 100 V12’s.

De Aston Martin Vantage AMR is de eerste beperkte reeks door de afdeling AMR. Deze drie letters staan voor Aston Martin Racing en geven aan dat het model een paar knipogen meekrijgt naar de racerij, en in dit geval naar de Vantage GTE uit het FIA-Endurance. Er worden twee versies aangeboden: de V8, waarvan er 200 worden gemaakt, en de V12, in 100 exemplaren. De constructeur laat de klant de keuze tussen de coupé en de Roadster.

Bonus voor V12

De V8 in de neus van de AMR verschilt niet van die van de standaardversies met zijn 435 pk, maar de 6.0-V12 wint een dikke 30 pk en komt uit op 603 pk. Beide motoren worden standaard gecombineerd met een sequentiële zevenversnellingsbak, maar puristen kunnen die laten vervangen door een handbak met respectievelijk 6 of 7 versnellingen. Diezelfde klanten zullen ook opgetogen zijn met het Halo Pack, dat bestaat uit de lakkleur Stirling Green en stripings in Lime Green, zoals de GTE-racewagens. Verder biedt de catalogus nog de kleuren Stratus White met Orange-stripings, Ultramarine Black met blauwe stripings en Zaffre Blue in combinatie met rood of Scilintilla Silver en grijze strepen.

Opties

Voor wie nog meer wil, is er een koolstofvezel AMR-kit die bestaat uit een vaste kofferspoiler, splitters en diverse andere stroomlijnelementen om het sportieve karakter van de Vantage te onderlijnen. Verder staan in de optielijst nog 21-duimvelgen, een titanium AMR-uitlaatlijn, koolstofvezel sportstoelen of een alcantara aankleding voor het interieur. De Vantage AMR kost zonder accessoires minstens 130.000 euro.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten