Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Audi weer betrapt op sjoemelsoftware?

Geschreven door David Leclercq op 26-01-2018

Volgens de krant Bild am Sonntag zou de Duitse overheid weer op sjoemelsoftware zijn gestoten in de jongste Euro 6-versies van sommige TDI-motoren. Het zou om bijna 130.000 nieuwe auto’s gaan.

Volgens de Duitse krant Bild am Sonntag zou de toezichthoudende instantie voor de autosector in Duitsland (KBA, voor Kraftfahrtbundesamt, het equivalent van onze DIV) hebben bevolen dat Audi 127.000 nieuwe auto’s terugroept. Die zijn nog verkocht nadat Dieselgate is losgebarsten, maar zouden nog steeds uitgerust zijn met sjoemelsoftware die hun uitstoot zou verminderen tijdens de normverbruikstests in het labo. In grote lijnen zou de sturing de motor geforceerd bijverwarmen voor of tijdens de meetcyclus, terwijl hij dat nooit doet bij normaal gebruik. Volgens de Duitse krant zouden verschillende modellen betrokken zijn: de A4, A5, A6, A7, A8, Q5 en Q7.

Al teruggeroepen?

Nadat deze informatie aan het licht kwam, heeft Audi gereageerd dat deze modellen al betrokken waren bij een vrijwillige terugroepactie van in totaal 850.000 auto’s uitgerust met V6 en V8 TDI-motoren. De constructeur beweert verder: “De sturingssoftware voor de motoren van deze auto’s zal volledig worden herwerkt, getest en ter goedkeuring voorgelegd aan de KBA”. Volgens Bild am Sonntag heeft het KBA Audi nog tot 2 februari gegeven om zich naar de regels te schikken en klaarheid te scheppen. Zo niet zal de regering alle A8’s van de vorige generatie verbieden om nog te rijden.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten