Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / VIDEO – Audi Elaine: autonome e-tron Sportback

Geschreven door David Leclercq op 12-09-2017

De concept Audi Elaine is niets meer of minder dan een e-tron die een autonomie van niveau 4 haalt op een schaal van 5. Dat betekent dat hij zelfstandig kan rondrijden in aangelegde omgevingen zoals een parking.

Audi onthult naast zijn concept Aicon en zijn R8 RWS met achterwielaandrijving de concept Elaine. Het gaat om een verleidelijk model voor de Sportback-familie met een zuiver elektrische aandrijflijn (vandaar het e-tron-logo) die is aangepast om een hoge mate van zelfstandigheid te kunnen halen: niveau 4.

Gekend

Het uiterlijk van Elaine is uiteraard niet onbekend, want het is sterk geïnspireerd op de e-tron Sportback die in mei van dit jaar werd onthuld. De nieuwigheid zit hem hier dus vooral in het autonome rijniveau 4 op een schaal van 5, of de voorbode van de totale bestuurderloze rijervaring. Dat betekent dat de bestuurder hier het stuur kan loslaten om zich met andere taken bezig te houden, terwijl de auto zich ook alleen kan gaan parkeren in de buurt van de bestemming en zijn eigenaar achteraf weer kan gaan oppikken wanneer hij wordt opgeroepen.

500 pk en 500 kilometer

Net zoals de e-tron Sportback ontwikkelt de Elaine een gecombineerd vermogen van 500 pk voor een rijbereik van 500 kilometer. De productieversie van deze tweede volledig elektrische SUV na de e-tron Quattro komt in 2019 op de markt.

 

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten