Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Veiligheid / EuroNCAP: Jeep hinkt achterop

Geschreven door Olivier Duquesne op 04-12-2019

EuroNCAP heeft onlangs 12 nieuwe modellen getest. 8 hadden recht op 5 sterren, 1 model kreeg er 4 of 5 afhankelijk van de opties, 2 modellen kregen gewoon 4 sterren en 1 auto krijgt slechts 3 sterren.

De veiligste auto van 2019 op het vlak van botsveiligheid blijft voor EuroNCAP de Mazda CX-30, die in een vorige campagne werd beproefd. Geen enkele van de modellen die in december aan de tand werden gevoeld, deed namelijk beter. Nochtans haalt de Tesla Model X bijna hetzelfde niveau met 5 sterren en vooral 98 procent voor de bescherming van zijn passagiers bij een crashtest (slechts 1 procent minder dan de Mazda). De elektromobiel uit Californië klopt echter alle competitie met zijn rijhulpsystemen. Verder scoorden nog drie andere wagens de 5 sterren: de Ford Mondeo, de Renault Captur en de Subaru Forester. Ook de Audi Q7, Ford Kuga, Porsche Taycan en Skoda Octavia hebben recht op 5 sterren.

Minder dan 5 sterren

De Peugeot 2008 wist de vijf sterren enkel te scoren met een optioneel pack. Standaard moet de Franse SUV zich troosten met vier sterren, net zoals de ‘oudjes’ Seat Alhambra en Volkswagen Sharan. En dan is er nog de Jeep Renegade. De Amerikaan verdient niet meer dan drie sterren. Hij is de laatste in alle drie de testcategorieën: bescherming van inzittenden, bescherming van voetgangers en rijhulpmiddelen. De Renegade is zelfs een van de slechtste scoorders van dit jaar. EuroNCAP betreurt dat Jeep in tegenstelling tot Ford, Seat en Volkswagen niet meer moeite doet om een ouder model bij te werken.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten