Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Bentley Bentayga langer en luxueuzer als EWB

Geschreven door Klaas Janssens op 10-05-2022

De Bentley Bentayga EWB is 18 centimeter langer als Extended Wheelbase. En een stuk luxueuzer voor de passagiers achterin.

Het nieuwe topmodel dat Crewe nu al een tijdje aankondigt, blijkt een verlengde versie van de Bentley Bentayga te zijn. Die EWB-versie (kort voor Extended Wheelbase) van de reeds behoorlijk rijzige SUV voegt 18 centimeter (van 2.995 naar 3.175 mm) tussen beide assen toe, ruimte waarvan vooral de achterpassagiers profiteren. De nu 5,322 meter lange EWB wil de veelzijdigheid van de Bentayga combineren met het comfortniveau van de inmiddels uit productie genomen Mulsanne.

Volgens de Britse prestigeconstructeur zal de eind 2022 debuterende EWB zo'n 45% van de totale verkoop van de Bentley Bentayga vertegenwoordigen. 

2022 Bentley Bentayga EWB

Airline Seat Specification

De ontwerpers van Bentley zijn er uitstekend in geslaagd om het koetswerkdesign van de Bentley Bentayga elegant te houden. Ondanks de met 18 centimeter gegroeide wielbasis en de grotere achterdeuren blijft het lijnenspel van de SUV moeiteloos overeind. Maar voor het echte feestje moet je binnenin zijn, want de zogeheten Airline Seat-specificatie belooft een ongeëvenaard zitcomfort. 

De Airline Seat-specificatie van de achterzetels beschikt niet alleen over een 22-voudige verstelling, maar komt ook met innovatieve airconditioning die de temperatuur van de inzittenden en de vochtigheidsgraad in rekening brengt om hen de optimale balans tussen verwarming en verkoeling te bieden. Om de vermoeidheid van de achterpassagiers tot een minimum te beperken komen die Airline-stoelen met 177 verschillende, over 6 zones verdeelde drukpunten die hun rug en zitvlak een haast onmerkbare, maar verkwikkende minimassage geven.

2022 Bentley Bentayga EWB

Motoren?

De Bentley Bentayga EWB debuteert als V8, dus aangedreven door de 550 pk en 770 Nm sterke, 4 liter grote biturbobenzine. Die helpt de meer dan 5,3 meter lange en vlot 2,5 ton zware SUV in 4,6 seconden van 0 naar 100 km/u te stuwen. De topsnelheid bedraagt 290 km/u. Er is voorlopig (nog) geen sprake van andere motorisaties, ook niet van een Bentley Bentayga EWB Hybrid.

De EWB introduceert een meesturende achteras op de Bentley Bentayga, waardoor de draaicirkel kleiner is dan die van de gewone versie. Het zorgt ook voor wat meer beweeglijkheid in het bochtenwerk en iets meer stabiliteit bij hoge snelheden.

 

 

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten