Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Tuning / Unieke Bentley Continental GT uit Nederland

Geschreven door Thibaut Miserque op 27-03-2018

Voor wie graag offroad gaat en iets voor Bentley voelt, maar geen zin heeft om een Bentayga van 200.000 euro in zwaar terrein te sturen, heeft een Nederlands bedrijf een oplossing bedacht.

Het Nederlandse Classic Youngtimer heeft een oplossing gevonden voor wie zich ver van het asfalt wil wagen in de luxe van een Bentley. Ze hebben in hun atelier een Continental GT omgebouwd tot een offroader. Als basis namen ze een Continental GT uit 2004, een model dat een spectaculair waardeverlies heeft moeten slikken sinds zijn lancering. Dat is meteen een voordeel voor de eventuele koper, die minder schrik moet hebben om zijn edele Brit te beschadigen wanneer hij ermee het terrein intrekt. Al wil de verkoper ook geen verkoopprijs bekend maken.

Aanpassingen

De Nederlanders hebben de ophanging verbouwd zodat de auto 10 centimeter aan bodemvrijheid wint. De vleugels zijn verwijderd en de binnenkant van de wielkasten is aangepast om plaats te maken voor de enorme terreinbanden van 20 duim. Uiteraard is ook een hoogstnoodzakelijke bodembescherming aangebracht om te vermijden dat een steen het carter zou doorboren. Om zijn offroadlook te vervolledigen, heeft de auto een dakrek met reservewiel en verstralers en grote wielkastbeschermers in zwarte kunststof. Het interieur is ongemoeid gelaten en biedt nog alle luxe van Bentley. De enige technische aanpassing is de montage van een open uitlaat zodat je de W12 beter hoort en zodat die laatste een paar pk’s wint. Desondanks is het gevaarte nog steeds straatlegaal.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten