Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / BMW 2-Reeks Active Tourer en Gran Tourer: facelift

Geschreven door Olivier Duquesne op 10-01-2018

De BMW 2-Reeks Active Tourer en Gran Tourer krijgen een facelift, die in wereldpremière wordt voorgesteld op het salon van Brussel. De eenvolumers krijgen herwerkte motoren en nieuwe rijhulpsystemen.

De facelift die in Brussel wordt onthuld is eerder discreet, maar toch is het totale pakket van evoluties aan de BMW 2-Reeks Active Tourer en Gran Tourer niet te verwaarlozen. Vooraan krijgen ze een nieuwe bumper met een luchtinlaat in één stuk. De optionele led-koplampen en led-mistlampen zijn hertekend. De ‘nieren’ die het radiatorrooster vormen, zijn wat groter geworden. Ook achteraan is de bumper bijgewerkt. Modellen met een viercilinder krijgen voortaan een dubbele uitlaat. En de versies met de nieuwe M Sport-kit hebben recht op specifieke bumpers met een meer dynamische uitstraling.

Verbeterde motoren

De motoren ondergingen diverse verbeteringen aan de krukas, de warmtehuishouding en de turbocompressor. Het aanbod gaat van 109 tot 231 pk (192 pk voor de Gran Tourer), met officiële normverbruikcijfers van 4,3 tot 6,4 l/100 km (112 tot 147 g CO2/km). Vanaf maart krijgen alle dieselversies bovendien een uitlaatgasnabehandeling met roetfilter, NOx-katalysator een ‘selectieve katalytische reductie’ (SCR) met AdBlue om de NOx af te breken. Het elektrische rijbereik van de plug-in hybride 225xe iPerformance Active Tourer met 224 pk gaat van 41 naar 45 kilometer.

Dubbele koppeling

BMW voegt een nieuwe Steptronic-versnellingsbak met dubbele koppeling en zeven verhoudingen toe aan het aanbod. De 220i wordt er standaard mee geleverd, de 225i xDrive en 220d krijgen nog de oude Steptronic-achttrapsautomaat. Alle versies met een automatische of gerobotiseerde overbrenging krijgen een nieuwe pook. Verder biedt het merk diverse geconnecteerde multimediaoplossingen aan, met onder meer een aanraakscherm. Je kan ook rekenen op live-verkeersdiensten. Tot slot zijn de rijhulpsystemen herwerkt, met onder meer een adaptieve snelheidsregelaar.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten