Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Officieel: BMW 3 LCI (2022) verliest manuele schakeloptie

Geschreven door Klaas Janssens op 18-05-2022

De facelift van de BMW 3 Reeks Berline en Touring combineert een strakker koetswerkdesign en een opgewaardeerd interieur met een heleboel digitale updates. De Steptronic-achttrapsautomaat is voortaan standaard.

De BMW 3 Reeks krijgt een Life Cycle Impulse, zoals de Duitse constructeur een facelift omschrijft. En die herken je aan zijn strakker getrokken koetswerk, met een nieuw design voor zowel de lichtblokken, de bumpers als het radiatorrooster. De M Shadow Line is voortaan standaard, net zoals de 17-duimsvelgen. BMW breidt het gamma koetswerkkleuren voor de 3 Berline en Touring uit met de metaaltinten Skyscraper Grey en M Brooklyn Grey (in combinatie M Sportpakket) en met de speciale lakkleuren BMW Individual Frozen Pure Grey metallic en Frozen Tanzanite Blue metallic.

LEES OOK Test Mercedes C 200 Break (2021)

Het interieur van de vernieuwde BMW 3 Reeks wordt gedomineerd door de zogenoemde BMW Curved Display (bekend van de i4), waarbij het digitale instrumentarium van 12,3 inch versmelt met de 14,9 inch grote display van de centrale multimediamodule - die nu draait op het BMW Operating System 8. Ook de keuzehendel voor de voortaan standaard gemonteerde Steptronic-achttrapsautomaat heeft een nieuw design. De versnellingspook bevindt zich in het bedieningspaneel op de middenconsole, samen met de start-stopknop, de iDrive Controller, de Driving Experience Control-knoppen, de parkeerrem en andere voertuigfuncties. 

2022 BMW 3 LCI

M Sport Pack Pro

De BMW 3 Reeks LCI komt standaard met een automatische airconditioning met drie zones, de klimaatfuncties worden bediend met gesproken commando’s of aanraakbediening via het Control Display. Andere nieuwigheden in de standaarduitrusting zijn een automatisch dimmende achteruitkijkspiegel, het uitgebreide opbergpakket en Park Distance Control (PDC) met sensoren voor- en achteraan. Alle modellen zijn voortaan ook uitgerust met de BMW Live Cockpit Navigation Plus, inclusief navigatiesysteem BMW Maps. 

LEES OOK Test BMW i4 Gran Coupé Electric (2021)

Het M Sport Pack Pro is een nieuwkomer op de optielijst. Dit pakket is verkrijgbaar als uitbreiding van het M Sportpakket en voor de BMW Performance-modellen van BMW M GmbH en omvat een M Shadow Line hochglänzend met bijkomende elementen, M Lights Shadow Line en M sportremmen met rode remzadels. Retrofit-items uit het BMW M Performance Parts-gamma bieden opvallende opties om het dynamische karakter van de vernieuwde BMW 3 Reeks  te benadrukken. 

2022 BMW 3 LCI

Nieuwe motoren?

De vernieuwde BMW 3 Reeks komt met verschillende aandrijflijnen, naast benzine (318i, 320i, 330i M340i en M3) en diesel (316d, 318d, 320d, 330d en M340d) biedt de Beierse constructeur ook verschillende plug-inhybride varianten aan: de 320e en de 330e. Zoals dat ook voor de Life Cycle Impulse al het geval was, inderdaad. De elektrische BMW i3 wordt niet aan het Europese gamma toegevoegd, binnenkort volgt wel de BMW M3 Touring.

LEES OOK Officieel: BMW i3 (2022)

De introductie van de gefacelifte BMW 3 Reeks Berline en Touring staat op de agenda voor juli 2022.

2022 BMW 3 LCI

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten