Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Mobiliteit / BMW en Daimler: samen voor de deelauto (2018)

Geschreven door David Leclercq op 28-12-2018

Het is een beetje onverwachts komende van twee concurrenten, maar BMW en Daimler gaan hun krachten bundelen om vanaf 2019 meer dan 20.000 deelauto’s wereldwijd aan te bieden.

BMW en Daimler hebben dus beslist om samen te werken voor het autodelen. Vanaf 2019 zullen de autodeeldiensten van deze twee gigantische bedrijven samengebracht worden onder hetzelfde dak. “BMW en Daimler plannen de volgende stappen na de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten voor hun gezamenlijke mobiliteitsbedrijf”, aldus de aankondiging. Deze dienst, al aangekondigd in maart, werd namelijk op dinsdag 18 december 2018 goedgekeurd door de laatste dwarsboom, de Amerikaanse toezichthouder op de markten. Europa had al groen licht gegeven in november 2018.

20.000 auto’s voor 31 steden

Car2Go (Daimler) en DriveNow (BMW) zullen dus in total meer dan 20.000 auto’s in omloop hebben in 31 steden voor meer dan 4 miljoen klanten. Het doel van deze zet is om de bedrijven sterker te maken in deze sector van de toekomst en om het elektrisch aanbod op grotere schaal te ontwikkelen. Het is ook een middel voor deze twee fabrikanten om de uitstoot te verlagen door meer elektrische wagens (zonder uitstoot) in het verkeer te krijgen.

Andere betrokken partijen

Dat gezegd zijnde, zal het gezamenlijke aanbod van Daimler en BMW naast Car2Go en DriveNow ook betrekking hebben op meerdere platforms en diensten. Onder hen ook taxidiensten – zoals mytaxi, privéchauffeurs, Clever Taxi – de lokalisatie en online betaling van een parkeerplaats of van het opladen van elektrische wagens. Daimler en BMW zullen elk 50% van de aandelen van de joint venture met een waarde van ongeveer 1 miljard euro bezitten. Hij moet op 31 januari 2019 het daglicht zien.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten