Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / BMW 4 Gran Coupé niet enkel als elektrische i4

Verwachte lancering : 01-11-2021

Geschreven door Frédéric Kevers op 09-06-2021

Je vindt de BMW i4 wel iets hebben, maar je bent nog niet klaar voor een 100% elektrische auto? Geen nood, de 4 Reeks is er nu ook als Gran Coupé op benzine of diesel.

Precies een week na de onthulling van de elektrische i4, laat BMW ons ook de klassieke variant van de nieuwe 4 Gran Coupé zien. De vijfdeurs op basis van de jongste 3 Reeks dus, hij vervolledigt het aanbod dat ook al de 4 Coupé en Cabrio telt. Veel uiterlijke verschillen met de BMW i4 zijn er niet. De ‘typische’ accenten van de i-modellen zijn verdwenen, in de plaats kwamen wat extra sportieve designdetails.

Benzine of diesel, geen PHEV

Er worden alvast vier varianten van de nieuwe BMW 4 Reeks Gran Coupé aangekondigd. Om met die op benzine te beginnen: de 420i heeft een 2 liter van 184 pk en de 430i een even grote viercilinder met dan wel 245 pk. Voor de nog altijd leuke spurtjes van 0 naar 100 km/u belooft BMW tijden van respectievelijk 7,9 en 6,2 seconden. Het topmodel wordt de M440i xDrive, die krijgt een 3 liter-zescilinder van liefst 374 pk.

Die BMW M440i Gran Courpé is een mildhybride, elektrokracht zorgt als het echt ‘nodig’ is voor nog eens 11 extra paarden. Goed voor een spurt naar 100 km/u in slechts 4,7 seconden. Dieselen kan ook nog steeds, met een 420d van 190 pk en keuze uit achter- en xDrive-vierwielaandrijving. Alle modellen komen met een Steptronic-achttrapsautomaat, de M440i heeft een aan zijn extra mogelijkheden aangepaste variant.

Ander interieur

Opmerkelijk, de BMW 4 Gran Coupé-varianten met benzine- en dieselmotor krijgen… niet hetzelfde interieur met het grote scherm voor de instrumenten en het infotainment als de elektrische i4. Daar wou BMW duidelijk toch nog een onderscheid maken, de modellen met de klassieke verbrandingsmotoren hebben natuurlijk wel recht op hetzelfde dashboard en dezelfde middenconsole als de 3 Reeks en de 4 Coupé en Cabrio. Ook de aankleding en uitrusting leunt dicht aan bij vooral die tweedeursmodellen.

De leveringen van de BMW 4 Reeks Gran Coupé staan gepland voor november 2021.

Web Editor

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten