Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Officieel: de nieuwe BMW i3 (2022)

Geschreven door Yeelen Möller op 01-04-2022

De BMW i3 is niet langer een futuristisch stadswagentje, maar nu (ook) een traditionele berline op batterijen. De BMW i3 eDrive35L is echter exclusief voor China, waar ze liever een lange wielbasis hebben dan een i4 vierdeurscoupé.

De geruchten bleken waar: de 3 Reeks heeft nu echt een elektrische tegenhanger met de naam BMW i3, die hij overneemt van het eigenzinnige stadswagentje waarmee BMW debuteerde op de moderne EV-markt. De nieuwe i3 is een pak traditioneler, in de vorm van een 3 Reeks met verlengde wielbasis zoals ze in China graag hebben. Het neusje is wel nieuw, met een nieuwe voorbumper waarvan we misschien elementen van zullen terugzien op de binnenkort verwachte facelift van de 3 Reeks.

Een beetje iX3

De nieuwe BMW i3 wordt gelanceerd met één keuze qua aandrijflijn: de eDrive35L, met een 210 kW (286 pk) sterke elektromotor op de achteras die we kennen uit de iX3 en i4. Met een batterij van 70,3 kWh (66,1 kWh netto) haalt hij een rijbereik van 526 km volgens de Chinese CLTC-cyclus, die een pak optimistischer is dan onze WLTP. Snelladen kan tot 95 kW DC en er blijft nog 410 l kofferruimte over, 70 liter minder dan in een gewone 3 Reeks.

Zoals gezegd is de BMW i3 echter exclusief bedoeld voor de Chinese markt, waar hij wordt gebouwd in de BMW Brilliance-fabriek in Shenyang. Het is een stap in de richting van het doel van BMW om 50% EV's te verkopen tegen 2030. Op ons continent wordt het volgende elektrische model van BMW vermoedelijk de nieuwe i7 luxelimo.

Web Editor

Twitter: @yeelenm / Instagram: @yeelenm

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten