Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Gelekt: BMW M2 Coupé (2022) - UPDATE: nieuwe foto's

Geschreven door Klaas Janssens op 26-09-2022

De nieuwe BMW M2 debuteert in de herfst van 2022, maar gaat nu al met de billen bloot. Het is evenwel zijn opmerkelijke neuspartij waarover we gaan spreken.

UPDATE Er zijn meer beelden opgedoken van de nieuwe BMW M2 Coupé. Check de fotogalerij!

De M240i Coupé is al een goede stap in de juiste richting, maar de echte M-adepten wachten natuurlijk op de nieuwe BMW M2. De presentatie is voorzien voor juli 2022. Mogelijk op het Goodwood Festival of Speed, waar ook de BMW M3 Touring voorgesteld zou worden.

Eerder deelde BMW al een foto van de nieuwe M2, een nog in camouflagetape verpakt exemplaar waarvan je de flank en de velgen kon bekijken. Nu ligt ook de achterpartij op straat, middels een lek op Instagram. Uitgeklopte wielkasten zorgen voor dikkere billen, terwijl de achterklep een spoilerlipje verwelkomt. De BMW M2 komt bovendien met een specifieke achterbumper met twee dubbele uitlaatpijpen, die mooi geïntegreerd worden in de achterdiffusor.

Maar eerder lekten er al beelden van de voorzijde, want de nieuwe BMW M2 Coupé zou een specifiek radiatorrooster krijgen. Geen konijnentanden, zoals we zagen op onder meer de M3 en M4, maar nieuw vormgegeven niertjes met horizontale lamellen. 

Nose BMW M2 2022

450 pk?

Onder de motorkap zou een specifieke versie van het S58-blok liggen. In de BMW M2 zou de drukgevoede zes-in-lijn goed zijn voor een vermogen van 450 pk, power die de 3-literkrachtbron enkel op de achterwielen zet. Wellicht biedt BMW de nieuwe M2 aan met zowel een handgeschakelde zes- als met een automatische achtbak aan. Naast de M2 is er opnieuw sprake van een M2 Competition en een M2 CS. 

LEES OOK Wat weten we al over de nieuwe M2?

De nieuwe BMW M2 wordt gebouwd in Mexico, in de fabriek van San Luis Potosi. De eerste exemplaren zouden eind 2022 van de band rollen.

2023 BMW M2

Bron: Instagram (bmw_m_collector, cochespias1, sugerdesign_1)

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten