Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Cadillac XT4: eerst Amerika, dan Europa

Geschreven door Olivier Duquesne op 18-09-2018

Cadillac heeft in de Verenigde Staten de SUV XT4 voorgesteld. Deze compacte SUV komt ook in Europa op de markt. Hij heeft een remsysteem met elektrohydraulische bekrachtiging.

De Cadillac XT4 is een compacte premium-SUV voor Noord-Amerika, maar ook voor Europa, die jongere generaties moet charmeren. Of dat is toch hoe GM zijn nieuwe model voorstelt. De XT4 is zopas onthuld in de VS, waar hij nog dit jaar op de markt komt, maar zou ook de Oceaan oversteken. Onder de motorkap van de Amerikaanse versie ligt een 2.0-turbomotor met 240 pk en 350 Nm. Deze motor met “actieve brandstofregeling” en cilinderuitschakeling is gekoppeld aan een negentrapsautomaat. Ook Europa krijgt deze motor, aangezien Cadillac zijn dieselprogramma heeft geschrapt.

Dubbele koppeling

Als optie biedt Cadillac een vierwielaandrijving met dubbele koppeling die de achteras volledig kan loskoppelen. Een andere optie is de actieve sportophanging, die om de 2 milliseconden de schokdemping van de SUV aanpast. De XT4 is daarnaast nog de eerste Cadillac met een elektrohydraulische rembekrachtiger, die compacter is en minder energie verslindt.

Draaiknop

De elementen die te zien zijn op het HD-aanraakscherm van 8 duim op de middenconsole laten zich bedienen zoals op een smartphone, maar ook met een draaiknop voor de versnellingspook. De interface heeft verder sneltoetsen voor bepaalde essentiële functies. Om manoeuvreren te vergemakkelijken heeft de XT4 een 360-gradencamera en, als optie, een binnenspiegel die de beelden van een achteruitrijcamera weergeeft.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten