Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Chevrolet Corvette C8: Europese lancering in 2021

Geschreven door Yeelen Möller op 04-06-2020

De Chevrolet Covette C8 komt ook naar Europa. Vanaf de zomer van 2021 zijn zowel de Coupé als de Convertible hier te bestellen, met steeds het Z51 Performance Package en het 2LT-uitrustingsniveau standaard.

De Chevrolet Corvette C8 is al sinds vorig jaar verkrijgbaar in de Verenigde Staten, maar wij moeten nog een jaar wachten op de eerste Corvette met een middenmotor. In zijn thuisland heb je er al eentje voor 60.000 dollar (53.450 euro), hier (of toch in Luxemburg) moet je 98.290 euro neertellen voor een Launch Edition Coupé waar zowat alle opties al op zitten. De Convertible kost 105.160 euro. Een Belgische importeur is er (nog) niet.

Z51 Performance Package

Al zijn ook de 'gewone' Europese versies van de Corvette C8 Stingray niet onderbedeeld, want we krijgen steeds het Z51 Performance Package en het 2LT-uitrustingsniveau standaard. Dat betekent dat zaken als een elektronisch sperdifferentieel, een sportuitlaat, een head-up display, een Bose-audiosysteem met 14 speakers en verwarmde en gekoelde zetels er steeds op of in zitten. Wat wil je nog meer?

501 pk

Ter herinnering: de Corvette C8 Stingray heeft een atmosferische 6,2 liter-V8 van 501 pk en 637 Nm achter de bestuurder zitten. De kracht wordt naar de achterwielen gestuurd via een 8-trapsautomaat met dubbele koppeling. De 0 tot 100 km/u is achter de rug in 3 seconden, de topsnelheid ligt op 312 km/u. Zowel de Coupé als de Convertible komen naar Europa.

Web Editor

Twitter: @yeelenm / Instagram: @yeelenm

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten