Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Titels en records / Gezinswagens van het jaar 2012

De VAB heeft voor de 25ste keer de prijzen voor Gezinswagens van het jaar uitgereikt. De Vlaamse Automobielbond onderscheidde voor 2012 de Hyundai ix20, de Chevrolet Volt en de Skoda Superb.

De laureaten van de verkiezing Gezinswagen van het Jaar die ieder jaar wordt uitgereikt door de VAB, zijn bekend. In de categorie tot 17.000 euro komt de trofee toe aan de Hyundai ix20 (164 punten), voor de Dacia Duster (135 punten) en de Kia Rio (115 punten). De Skoda Superb (160 punten) kaapte de prijs weg in de categorie tot 27.000 euro en liet zo de Peugeot 508 SW (149 punten) en de Hyundai i40 Wagon (141 punten) achter zich. De Chevrolet Volt ten slotte (143 punten) wordt de eerste Elektrische Auto van het Jaar, een primeur voor deze 25ste editie. Hij gaat de Opel Ampera (134 punten) en de Nissan Leaf (133 punten) vooraf.

De jury van deze prijs is erg eclectisch, want hij bestaat uit 24 autojournalisten en 80 gezinnen (met kinderen). De professionele juryleden konden alle drieëndertig de voorgeselecteerde auto's aan de tand voelen, terwijl de gezinnen zich concentreerden op een van de drie categorieën (tot 17.000 euro, tot 27.000 euro, elektrisch). De niet-professionals waren lezers van het VAB-tijdschrift Uit Magazine en van AutoGids. Elk jurylid ontving een syllabus met daarin alle technische en financiële informatie en volgde een route die was uitgestippeld door de VAB.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten