Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / FCA en Magneti Marelli gaan uit elkaar

Geschreven door Thibaut Miserque op 09-04-2018

De groep Fiat Chrysler Automobiles (FCA) laat weten tegen eind 2018 afstand te willen doen van toeleveringsbedrijf Magneti Marelli. Dat is de eerste stap van een nieuw strategisch plan dat in juni wordt onthuld.

FCA wil zich meer concentreren op de automerken in zijn portefeuille en zal daarom tegen eind dit jaar toeleverancier Magneti Marelli van de hand doen. Dat is de eerste stap van een nieuw strategisch plan dat in juni uit de doeken wordt gedaan. Na recordjaar 2017 dankzij het succes van Jeep wil FCA dus een nieuw strijdplan, ongetwijfeld om de andere merken op orde te krijgen, want hun financiële toestand is verre van optimaal.

Nooit ver weg

“De verkoop creëert toegevoegde waarde voor de aandeelhouders van FCA en geeft Magneti Marelli tegelijk de nodige werkingsvrijheid om zijn groei te garanderen voor de komende jaren”, zo verklaart FCA de stap. De bedoeling is dat een nieuwe holding boven Magneti Marelli wordt opgericht waarvan de aandelen onder de aandeelhouders van FCA worden verdeeld. Beide bedrijven zullen dus nog nauw bij elkaar betrokken blijven.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten