Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Fiat de dupe van nieuw plan Marchionne

Geschreven door Olivier Maloteaux op 01-06-2018

Er gaan geruchten dat Sergio Marchionne Fiat wil reduceren tot een merk van piepkleine auto’s die enkel voor de Europese markt zijn bedoeld.

Vandaag vrijdag 1 juni doet Sergio Marchionne zijn strategisch plan voor de toekomst van de groep Fiat-Chrysler uit de doeken. Het wordt de laatste hoogmis van de 65-jarige Italiaanse Canadees, die volgend jaar op pensioen gaat. Er gaan al flink wat geruchten rond over dit nieuwe plan. Volgens bronnen dicht bij de directie van FCA wil Marchionne in de toekomst voorrang geven aan het merk Jeep en zo surfen op de populaire SUV-golf. Jeep zou nog internationaler gaan en het merk moet tegen 2022 zijn verkoopcijfers verdubbelen tot 1,4 miljoen auto’s per jaar. Daarom zou Jeep zijn aanwezigheid moeten gaan versterken in Azië, Brazilië en Europa via een breder gamma, dat vanaf volgend jaar ook hybrides zou omvatten. Er wordt verder gefluisterd dat Marchionne meer wil inzetten op Maserati, dat binnen de groep in een nieuwe eenheid zou samensmelten met Alfa Romeo.

Fiat en Chrysler op dieet

Voor Fiat ziet de toekomst er daarentegen veel minder rooskleurig uit. Volgens de eerste geruchten zou Marchionne het merk willen beperken tot een producent van piepkleine auto’s. Het zou enkel nog de Panda en de 500 (en zijn afgeleiden) bouwen, en dan alleen maar in Europa, Brazilië en een aantal groeimarkten. Het merk zou dus uit de Verenigde Staten en China worden weggehaald. Omgekeerd zou het merk Chrysler zich alleen nog op de Noord-Amerikaanse merkt wagen.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten