Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Maserati: elektrische sportwagen komt dichterbij

Geschreven door David Leclercq op 21-06-2016

Hoewel Sergio Marchionne sceptisch staat tegenover het businessmodel van Tesla, mag hij de trein van de elektrische auto’s niet missen. Mogelijk waagt Maserati de stap.

Sergio Marchionne, de opmerkelijke topman van Fiat Chrysler Automobiles, uitte onlangs enkele bedenkingen bij de elektrische auto. Hij heeft namelijk twijfels bij het economische model van Tesla, maar verzekert dat hij in minder dan een jaar tijd Tesla kan kopiëren. Toch weer een opmerkelijke verklaring van iemand die op elke verkochte elektrische 500 ongeveer 10.000 dollar (8.000 euro) verliest.

Diversificatie

Vroeg of laat moet ook FCA de elektrische trend volgen. Daar bestaat geen twijfel over. De uitdaging ligt in de diversificatiestrategie die de groep hiervoor uitwerkt. Wellicht worden de eerste elektrische wagens luxueuze modellen van Maserati. Na de Levante SUV werkt het merk aan technologie om autonoom te rijden en hybrides, maar ook aan volledig elektrische auto’s.

Marchionne zelf

Volgens meerdere bronnen denkt ook Sergio Marchionne zelf steeds meer aan de productie van een uitstootvrije sportwagen van Maserati met technologie die alleen de rijken in de beginfase kunnen betalen. De sportwagen die afgeleid wordt van de concept car Alfieri is een mooie gelegenheid om het speelterrein van Tesla te betreden. Marchionne mag zeggen wat hij wil: ook hij droomt van een succes zoals Tesla. Hij zou ook kunnen investeren in een klassieke berline zoals de Model 3, hij is in ieder geval erg geïnteresseerd in de rendabiliteit van dit model. Als een sportieve en elektrische Maserati er komt, gebeurt dat ten vroegste in 2019. Wordt vervolgd.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten