Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Mitsubishi Space Star : Roofdierneus

Geschreven door Tony Verhelle op

Op het salon van Brussel in januari bracht Mitsubishi zijn gefacelifte Space Star als wereldpremière. Los van zijn meer opvallende neus verandert de vijfdeurs vooral op detailniveau.

Prijs
NB

Tegenover het oorspronkelijke model, dat zowat drie jaar geleden bij ons op de markt kwam, heeft de gefacelifte Space Star een duidelijk verschillende neus, die een stuk moderner en tegelijk ook agressiever oogt. De overgang van muizensnoetje naar roofdier-smoeltje is gelukkig niet ten koste gegaan van de luchtweerstandscoëfficiënt (Cx), want die blijft een zeer goede 0,27 bedragen.

Concreet werden de bumpers gewijzigd en kregen de koplampen een nieuwe look (ook xenonlichten zijn mogelijk), terwijl de motorkap voortaan generfd is. De achterlichten zijn voorzien van leds en verder zijn er meer (en opvallender) koetswerkkleuren mogelijk en verschillende formaten lichtmetalen velgen verkrijgbaar. Ook het interieur werd lichtjes herzien (onder meer het instrumentenbord), maar de Space Star biedt nog altijd erg veel ruimte gezien zijn beperkte buitenafmetingen.

De motoren bleven ongewijzigd: we vinden nog altijd de twee driecilinders op benzine, een 1.0 van 71 pk en een 1.2 van 80 pk. Als alternatief voor zijn manuele vijfversnellingsbak is die laatste ook combineerbaar met een CVT (variabele overbrenging), voor een meerpijs van 1.000 euro rond. Aan de afstelling van zowel de ophanging als de elektrisch bekrachtigde stuurinrichting werd gesleuteld voor een volwassener rijgevoel. Een wegrijhulp op hellingen is nu standaard op alle modellen.

  • Compact en wendbaar
  • Ruim en comfortabel
  • Licht en zuinig, ook als CVT
  • Niet goedkoop (geen echte basisversie)
  • Vrij lawaaierig
  • Stuur niet in de diepte verstelbaar

In dit artikel : Mitsubishi, Mitsubishi Space Star

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker