Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Sportieve SUV’S : Krachtpatsers

Geschreven door Cedric Derese op

Cupra – het vroegere sportlabel van Seat dat vandaag door het leven gaat als een apart merk – was eerst, met zijn Ateca van 300 pk. Het antwoord van BMW onder het befaamde M-logo liet echter niet lang op zich wachten: de X2 M35i. Hoe konden we anders dan deze twee gespierde SUV’s tegen elkaar uitspelen?

Een compacte SUV met 300 pk? Het idee roept op zijn zachtst gezegd enkele vragen op... Zoals: waarom? Om volgas over aardewegen te stormen? Om tussen de boomstronken in het bos te slalommen of iedereen voor te zijn op de weg naar je wintersportvakantie en als eerste op de piste te staan?

Het antwoord is echter veel minder vergezocht. SUV’s met een hele cavalerie onder de kap bestaan omdat ze mensen doen dromen en zo de verkoop van meer ‘democratische’ versies stimuleren. Net zoals de GTI’s van vroeger het imago van hun rationelere broers opvijzelden, werpen sportieve SUV’s zich vandaag op als vedetten om ons hart te veroveren. Allemaal goed en wel, maar wat hebben deze knappe krachtpatsers echt te vertellen wanneer je er de zweep op legt?

In dit artikel : BMW, BMW X2 , Cupra, Cupra Ateca

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker