Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / 1 april: de beste aprilvissen van 2021

Geschreven door Frédéric Kevers op 01-04-2021

Ook de autopers ontsnapt niet aan de traditie van 1 april. Daarom brengen we de hele dag de beste aprilvissen van 2021 uit de autowereld.

1 april verplicht de marketingafdelingen van de constructeurs en de lolbroeken op de diverse redacties om een traditionele aprilvis te bedenken. Dit is een kleine bloemlezing van de beste aprilvissen van 2021.

Comeback van de Renault Fuego (Caradisiac)

Na de Fiat 500 en de Renault R5 (voorlopig) met succes te hebben doen herleven, werkt Luca de Meo ook aan een revival van de Renault 4. Maar de Franse constructeur houdt het daar niet bij en wil een tweede kans geven aan nog een mythisch model van het merk: de Fuego.

In het spoor van de Ford Puma, die een kleine SUV is geworden, zal de tot nu toe vooral bespotte Franse 2-deurs terugkomen in de vorm van een cross-overcoupé als concurrent van de VW Taigo. Het oorspronkelijke model wist 260.000 exemplaren aan de man te brengen, maar deze Fuego 2.0 wordt volledig elektrisch en staat op het platform van de R5 EV. Een van zijn meest opvallende gimmicks, de voor de jaren '80 typische zwarte zijstrepen, zal hij ook behouden.

Suzuki lanceert, na de Swace en de Across, de Around op basis van de Toyota Supra (AutoWereld)

Bij gebrek aan zichtbaarheid op de Europese markt wil Suzuki zijn merkimago nieuw leven in blazen. Dat doet het Japanse merk met een derde tweeling met Toyota. Na de Corolla, die de Swace werd, en de RAV-4 die door het leven gaat als Suzuki Across, zal de Toyota GR Supra ook als Suzuki worden aangeboden met de naam 'Around'. De technologie verandert niet, de sportcoupé zal wel enkel geleverd worden met de 2 liter-turbobenzine van BMW. De zescilinder-in-lijn blijft voorbehouden voor de BMW Z4 en de Toyota Supra.

Dacia Dustar (Dacia)

Dacia is het merk met de wind in de zeilen binnen Groupe Renault. Voortbouwend op het succes van de Duster, Sandero en Sandero Stepway, wil de Roemeense constructeur verder diversifiëren. Naar beneden toe en meer ecologisch met de elektrische stads-SUV Spring, maar ook... oneindig ver, en verder!

Dacia, dat vooral bekend staat om zijn onklopbare prijs-kwaliteitverhouding, kondigt de lancering aan van 's werelds eerste (en enige) betaalbare ruimteprogramma. Dit innovatieve en ongewone initiatief met de naam DUSTAR moet een echte primeur vormen in de ruimtevaart, met de eerste lancering bevestigd voor vandaag, die live kan gevolgd worden om 10u (CET) via de volgende link: https://youtu.be/kyA4ogO3CmI

Opel lanceert de iQR-code (Opel)

Een klein detail dat maar weinig waarnemers hebben opgemerkt: de onlangs gepresenteerde Opel Manta GSE Restomod droeg het silhouet van een pijlstaartrog in de vorm van een speciale QR-code op zijn flanken. Het Duitse merk stelt zo zijn nieuwe visie voor op het benoemen van zijn modellen. Opel wil zijn imago afstoffen en vervangt de traditionele naam van zijn auto's door een QR-codeversie: de iQR.

Deze innovatie moet Opel verder in het digitale tijdperk duwen, met ontelbare mogelijkheden qua communicatie met andere weggebruikers die de iQR-code kunnen scannen en zo kunnen communiceren met de bestuurder van de Opel. Maar de code heeft ook een praktisch nut, want met de iQR kunnen de betaalgegevens van een klant worden opgeslagen om bijvoorbeeld de facturatie van een garage te automatiseren...

GMA T-Minus 50 teletijdmachine (Top Gear)

Top Gear verblijdt ons met het nieuws dat Gordon Murray werkt aan een teletijdmachine op basis van zijn supercar T.50, de T-Minus 50. De auto is lichter dan de andere tijdmachines op de markt, laat zich bedienen met een manuele bestemmingsklok en haalt een topsnelheid van 250 jaar per seconde. Bovendien wist het model de 24 Uur van Le Mans van 1926 te winnen, waarna de eerste vrouw van Henry VIII prompt een bestelling plaatste. De leveringen beginnen in het jaar 2149, net voor de Mercedes-AMG One.

Caterham Seven Lube (Caterham)

Caterham komt misschien wel met de beste aprilvis tot nu toe: Seven Lube om gemakkelijk in en uit de krappe Seven te kunnen glippen. Caterham geeft toe dat het nooit gemakkelijk is geweest om in en uit de lage sportwagen zonder deuren te stappen, vandaar dit glijmiddel op oliebasis om de bestuurder en passagier een beetje in te vetten om het hele proces vlotter te doel verlopen. Zeker met het optionele dak zou de Seven Lube de zaken gemakkelijker moeten maken voor "mensen van een ronder type zoals rugbyspelers of competitie-eters". Een potje Seven Lube kost 7,77 Britse pond.

Patina Paint to Sample (Porsche)

Het gevoel voor humor is misschien niet zo goed bij Porsche als bij sommige andere merken, maar de moeite die de Duitse constructeur steekt in zijn grapje staat wel met kop en schouders boven de rest. Voor de gelegenheid heeft Porsche namelijk een professioneel filmpje gemaakt om de geschiedenis van Porsche Exclusive Manufaktur uit te lichten, met een speciale focus op de speciale lakmogelijkheden. Vandaag kondigt Porsche namelijk zijn Patina Paint to Sample aan, een lak die op basis van roest is gemaakt en de auto een gebruikte look geeft. Het zou ons nog niet verbazen dat enkele klanten deze mogelijkheid daadwerkelijk zouden bestellen.

Nuova Luce (Alfa Romeo)

Alfa Romeo speelt dan weer in op de coronacrisis en brengt opnieuw een vleugje vakantiegevoel naar iedereen die in eigen land blijft met Nuova Luce, een soort Instagramfilter voor je autoruiten. Het elektrochromatische glas kan in vijf verschillende tinten worden gekleurd om de sfeer van vijf verschillende Italiaanse bestemmingen naar deze Stelvio te brengen. Maar ook hier is geen half werk geleverd, want het Ambient Lighting Team van Alfa Romeo bracht drie weken door op elke mooie locatie om waarheidsgetrouwe filters te kunnen maken. Wat een zware job...

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten