Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

nieuw / Dacia op het salon van Brussel 2017

Geschreven door David Leclercq op 23-12-2016

Het budgetmerk van Renault toont in Brussel zijn hele gamma, waarbij de modellen die geen facelift kregen voor 2017, op zijn minst hun uitrusting bijwerkten.

Duster

Ondanks zijn interessante prijs voldoet de Duster allesbehalve aan het stereotype beeld van een lowcostauto. Nochtans volgt hij wel hetzelfde recept: een eenvoudige wagen die zoveel mogelijk elementen overneemt van andere, bestaande auto’s om de kosten te drukken. Het huidige model gaat al mee sinds 2010 en onderging in 2013 een update. Uiterlijk bracht die maar weinig wijzigingen met zich mee, maar binnenin waren de veranderingen des te ingrijpender, met de komst van een volledig nieuw dashboard en een andere indeling van de bedieningsknoppen. De instapmotor is de atmosferische 1.6-benzine van 115 pk, een trapje hoger gevolgd door de 1.2 TCe met 125 pk, een viercilinder die dankzij zijn turbo de Duster een mooie veelzijdigheid verleent. Dieselrijders kunnen terecht bij de 1.5 dCi, met 90 of 110 pk. De krachtigste van de twee kan net als de 1.2 TCe gekoppeld worden aan vierwielaandrijving. De dCi 110 is sinds enige tijd ook verkrijgbaar met een gerobotiseerde versnellingsbak met dubbele koppeling.

Ontdek ook

LOGAN | Om bij de tijd te blijven kreeg de basisberline van Dacia – de auto waarmee het begin jaren 2000 allemaal (her)begon voor het merk – een kleine esthetische update, waarbij nu ook een achteruitrijcamera verkrijgbaar is.

SANDERO | Net als zijn vierdeursbroertje krijgt de vijfdeurs Sandero een nieuwe driecilinder van 75 pk, samen met nog wat evoluties. De stoere Stepway-variant met zijn avontuurlijke look staat nog altijd in de catalogus.

LODGY | De Lodgy past als zevenzitsmonovolume de lowcostfilosofie op een groter formaat toe. Hij geniet dezelfde evoluties als de rest van het gamma, maar doet daar nog nieuwe klaptafeltjes op de rug van de voorstoelen bovenop.

DOKKER | De Dokker is afgeleid van de Lodgy, waarvan hij de neus en het dashboard overneemt. Van deze bestelbreak (die ook in utilitaire versie bestaat) bestaat eveneens een stoerder aangeklede Stepway-uitvoering.

 

Ontdek waar dit merk zich op het salon bevindt dankzij ons interactieve plan

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten