Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Detailtests / Dacia Sandero Stepway 1.0 TCe 90 : De juiste prijs

Geschreven door Pascal Binon op

De opnieuw als avontuurlijke Stepway te bestellen Dacia Sandero recycleert geen afgeschreven technische oplossingen meer, maar rust nu op een modern platform en heeft daardoor nog meer te bieden dan voordien.

Prijs
NB
  • Score redactie 14.40 /20

Van de Sandero, Dacia’s bestseller, zijn al 2,1 miljoen exemplaren verkocht sinds de eerste generatie in 2007 op de markt kwam. Dat succes zou nog moeten toenemen met de lancering van deze derde generatie, die er niet alleen moderner uitziet, maar vooral ook op technisch vlak een stuk actueler is dan zijn voorganger. Doordat hij voortaan op het erg recente CMF-B-platform rust – hetzelfde van de jongste Renault Clio – kan de Sandero vandaag bijvoorbeeld rekenen op rijhulpsystemen en veiligheidsuitrusting (passief en actief) van de jongste generatie.

Net zoals bij de twee vorige generaties is er ook weer een Stepway-variant. Oorspronkelijk werd die in België in september 2009 als speciale reeks op de markt gebracht, maar door zijn grote succes kreeg hij enkele maanden later al een vaste plaats in het Dacia-gamma. Een succes dat tien jaar later nog altijd geen spatje verval vertoont: de Stepway en Stepway Plus nemen op hun eentje 65 procent van de Sandero-verkoop voor hun rekening. Vandaar dat wij voor deze Gedetailleerde Wegtest van de Sandero opteerden voor deze stoere versie, in zijn Plus-uitvoering.

  • Onklopbare prijs
  • Volledige uitrusting
  • Modern ontwerp
  • Stug ophangingscomfort
  • Sturing gaspedaal
  • Spoorassistent niet verkrijgbaar

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker