Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / DS elektrificeert volledig in 2025

Geschreven door David Leclercq op 03-05-2018

Tijdens de jongste Grote Prijs Formula E in Parijs heeft DS aangegeven dat het tegen 2025 geen modellen meer wil met enkel nog een verbrandingsmotor.

Na heel wat andere autobouwers in het kielzog van Volvo geeft nu ook DS Automobiles aan dat het van plan is om niet langer auto’s met enkel een verbrandingsmotor te bouwen. Let wel: dat betekent niet dat het merk puur elektrisch gaat.

Positionering

Yves Bonnefont, de CEO van DS, was erg duidelijk in een interview over het onderwerp: “Vanaf 2025 komen er alleen nog DS’en op de markt met een plug-in hybride of elektrische aandrijflijn”. En we zullen niet tot dan op de eerste geëlektrificeerde modellen moeten wachten, want de eerste plug-in hybride DS, de DS 7 Crossback E-Tense, komt al volgend jaar op de markt. De eerste zuiver elektrische DS wordt bovendien nog eind dit jaar onthuld op het salon van Parijs.

300 pk

De DS 7 Crossback E-Tense belooft 300 pk en een elektrisch rijbereik van 50 kilometer. Dat laat vermoeden dat hij een batterij biedt van 12 tot 14 kWh. Afwachten…

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten