Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / PSA-gamma volledig geëlektrificeerd tegen 2025

Geschreven door Olivier Duquesne op 22-01-2018

PSA-baas Carlos Tavares heeft de strategie van zijn groep tegen 2025 uit de doeken gedaan. Dat jaar moeten 40 modellen geëlektrificeerd zijn, wat betekent dat ze een elektrische of een hybride aandrijflijn hebben in heel het aanbod.

Tegen 2025 moeten alle modellen van Citroën, DS, Opel, Peugeot en Vauxhall een of andere vorm van elektrische aandrijving hebben. Dat is een van de dingen die PSA-CEO Carlos Tavares heeft meegedeeld tijdens het wereldwijde congres van het magazine Automotive News. Tegen die streefdatum zullen 40 modellen uit de catalogus van de groep op zijn minst een hybride aandrijving hebben. Tegen 2030 moet 80 procent van de modellen bovendien een (semi-)autonome rijfunctie hebben, waarvan 10 procent zonder bestuurder moet kunnen rijden (niveau 4 en zelfs 5).

Balans 2017

Verder besprak de baas van PSA de balans van het voorbije jaar, die vooral wordt getekend door de overname van Opel in maart 2017. Met het merk met bliksemlogo erbij is de volledige verkoop van de groep gestegen met 15 procent. Zonder Opel zou dat 2,5 procent zijn. Tavares is optimistisch over de toekomst. Hij meent dat de Duitse identiteit een sterk verkoopargument is voor klanten die afkerig staan tegenover Franse merken. Hij had het verder nog over de terugkeer van de groep naar de Verenigde Staten. Er zou op dit moment worden gewerkt aan modellen die in 2026 klaar moeten zijn voor een Amerikaanse marktintroductie.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten