Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Fiat-Chrysler: “We gaan Tesla beconcurreren”

Geschreven door David Leclercq op 17-07-2018

Hoewel de Fiat-Chrysler-groep tot nu toe geen voortrekkersrol speelde bij elektrische wagens, richt het bedrijf zijn pijlen op Tesla met een nieuw ontwikkelingsplan.

“We gaan Tesla beconcurreren”, klinkt het uit de hoek van FCA (Fiat-Chrysler) bij monde van Tim Kuniskis, de Noord-Amerikaanse directeur van de merken Alfa Romeo en Maserati. Voor een bedrijf dat niet bepaald vooroploopt inzake elektrificatie van zijn auto’s is dat toch een straffe verklaring die waarnemers doet lachen. Vooral ook omdat de groep momenteel in moeilijkheden verkeert en steun zoekt bij andere constructeurs zoals Hyundai.

Toekomstplan

De groep heeft een plan aangekondigd om het gamma te elektrificeren in enkele jaren tijd. Vooral bij Maserati, dat de komende vier jaren vier 100 procent elektrische auto’s voorziet, waaronder de coupé Alfieri. Dat lijkt ook een noodzaak voor dit merk, dat moeite heeft om zich te positioneren, ook met de Levante bij de SUV’s. De uitspraken van Kuniskis verrassen bovendien omdat topman Sergio Marchionne altijd denigrerend doet over elektrische auto’s en hun technologie. Kuniskis gaat nog verder: “De elektrische luxemodellen van FCA zullen een prestatievoordeel bieden.” Dat willen we graag zien, maar we stellen ons de vraag welk effect deze aankondiging zal hebben op een moment dat enkele gieren rond het hoofdkwartier van FCA cirkelen.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten