Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Fiat Centoventi: de Panda van 2021?

Geschreven door David Leclercq op 11-03-2019

De concept Centoventi die Fiat toont in Genève is duidelijk meer dan gewoon een vingeroefening. Er is veel kans dat hij de volgende Panda aankondigt, die in 2021 op de markt komt.

De Fiat Centoventi die staat te blinken op het salon van Genève is duidelijk meer dan gewoon een stijlfiguur om de 120ste verjaardag van het merk te vieren door te wijzen op de specialisatie van de Italiaanse autobouwer in kleine autootjes. In werkelijkheid lijkt het prototype een voorafspiegeling te zijn van de volgende Fiat Panda, die over twee jaar (in 2021) moet worden afgelost.

4 jaar

Het bewijs dat dit meer is dan een conceptcar? Vier jaar geleden al werd met zijn ontwikkeling begonnen onder codenaam CC4, die verwijst naar een stadsauto van de vierde generatie (vandaag zit de Panda aan zijn derde generatie). Het doel is om met een minimalistische aanpak tegemoet te komen aan de noden van de FCA-groep op het vlak van elektrificatie. Want zelfs een merk als Fiat, met zijn kleine, minder vervuilende auto’s, moet aan zijn ecologische voetafdruk werken.

Concentraat

Olivier François, de baas van Fiat, gaf aan dat de concept Centoventi “ons verlangen concentreert om de essentie van het merk Fiat te vereeuwigen terwijl het perspectief van de elektrificatie ons tegelijk toelaat om zware Europese boetes te vermijden”. De concept Centoventi zou dus snel werkelijkheid kunnen worden, maar dan wel op één voorwaarde: dat hij positief wordt ontvangen in Genève.

 

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten